Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2017, 3:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Režisér The Last Jedi, Rian Johnson, natočí celkom novú trilógiu Star Wars mimo ságu Skywalkerovcov s novými postavami a nepoznaným svetom!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Rian zároveň napíše a zrežíruje prvý diel.

Tak, toto je celkom radostná správa. Síce sme ešte nemali možnosť vidieť The Last Jedi, viacerí tomu filmu veria viac ako Abramsovmu The Force Awakens. Nakoniec, Rian už mal voľnejšiu víziu a pravdepodobne aj viac priestoru ukázať niečo originálne. Zrejme sa to Disney a Lucasfilmu páči, keďže ho poverili odštartovaním celkom novej trilógie mimo ságu Skywalkerovcov. Bolo jasné, že po Epizóde IX nás Disney bude chcieť stále napĺňať príbehmi z praďalekej galaxie. Trilógia je múdrym riešením, obzvlášť, ak nám ukáže všetky krásy tohto sveta a naplní potenciál, ktorý Skywalkerová sága nemohla, keďže mala svoje obmedzenia a dejové mantinely. 

Čo ak sa pozrieme na Old Republic, Sithov alebo štart nových hrdinov či niečoho menšieho a oveľa originálnejšieho ako príbehu o svetelných mečoch? Možné je všetko, aj keď, stále tu hovoríme o miliardovom franchise, takže to zase raz bude zrejme epické. Po zrušení očakávanej singleplayerovej Star Wars hry od Visceral Games mám osobne chuť na niečo viac "grounded". Aj toto však teší. Rian očividne vie, čo robí a zároveň dokáže spĺňať podmienky Disney, pričom ho práca stále napĺňa. Možno tu máme aj odhalenie dôvodu, prečo Rian odmietol réžiu Epizódy IX (bolo mu to ponúknuté ešte pred Abramsom). Radšej chcel prebádať doteraz nepoznané.

Rian Johnson napíše a zrežíruje prvý diel a ďalej bude figurovať minimálne ako výkonný producent. A odhadovaný dátum premiéry? Nuž, ak sa skutočne spin-offy budú striedať so sequelovou trilógiou, ktorá skončí v roku 2019, Rianov nový náhľad do tejto nádhernej galaxie môže prísť do kín najneskôr okolo mája 2021, pravdepodobne rok po spin-offe pre rok 2020. Ten síce ešte nebol ohlásený, no čoskoro sa tak snáď stane. Najlepšie s Ewanom McGregorom ako Obi-Wanom na palube. Čo hovoríte na tieto novinky? 

Režisér The Last Jedi, Rian Johnson, natočí celkom novú trilógiu Star Wars mimo ságu Skywalkerovcov s novými postavami a nepoznaným svetom!
Zdroj: Lucasfilm/Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia