Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2017, 14:12
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dracula s famóznym Bélom Lugosim sa stal najdrahšie vydraženým filmovým plagátom na svete. Kupcu vyšiel na viac ako pol milióna dolárov!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Béla Lugosi so svojim neuveriteľne prenikavým pohľadom a pozoruhodným šarmom kraľoval strieborným plátnám tridsiatych a štyridsiatych rokov minulého storočia.

Lugosi je vo svete kinematografie obrovským pojmom a so svojím Draculom z roku 1931 vyvolal v danej dobe lavínu hrôzy. Nebývalo výnimkou, ak počas premietania zopár divákov dokonca omdlelo. Jeden z dvoch pôvodných plagátov k Draculovi sa v aukčnom dome Heritage vydražil za neuveriteľných 525 800 dolárov a vďaka tomu sa stal najdrahším vydraženým filmovým plagátom na svete. Niekdajšie prvenstvo držal taliansky film Casablanca, ten však vyšiel jeho majiteľa o približne 40 tisíc dolárov lacnejšie. 

Ikonická rola grófa Drakulu nebola významná len pre celosvetovú kinematografiu a milióny fanúšikov, ale i pre jej samotného predstaviteľa Lugosiho. S čiernym plášťom, ktorý bol pre postavu Drákulu tak identický, sa nechal dokonca na vlastné želanie aj pochovať.

Dracula s famóznym Bélom Lugosim sa stal najdrahšie vydraženým filmovým plagátom na svete. Kupcu vyšiel na viac ako pol milióna dolárov!
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia