Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2017, 8:33
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Úspešný slovenský film Čiara prichádza na DVD! Bohaté bonusové materiály ponúknu vystrihnuté scény či komentár režiséra Petra Bebjaka

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Už od 4. decembra si budete môcť na pultoch obchodov zadovážiť DVD so slovenským krimi thrillerom Čiara. Rozšírite si vlastnú zbierku, alebo skôr obdarujete niekoho blízkeho?

Slovenský krimi thriller Čiara sa už od svojho prvého uvedenia mohol tešiť mnohým nadšeným ohlasom. Jeho úspech naštartoval filmový festival v Karlových Varoch, odkiaľ si režisér Peter Bebjak odniesol cenu za najlepšiu réžiu, no a pokračoval v slovenských kinách, kde snímku za prvý víkend videlo takmer 70 tisíc divákov, čím bol prekonaný rekord Všetko alebo nič. Navyše, Čiara momentálne patrí medzi tie najúspešnejšie a najnavštevovanejšie filmy v histórii slovenskej kinematografie. Tým ale nekončíme. Na MFF Chicago snímka získala hlavnú cenu v kategórii Best Art Direction, ktorú si odniesol filmový architekt Václav Novák, pričom stále existuje šanca, že Čiara zabojuje aj o samotného Oscara.

Úspešný slovenský film Čiara prichádza na DVD! Bohaté bonusové materiály ponúknu vystrihnuté scény či komentár režiséra Petra Bebjaka
Zdroj: Wandal Production

Dej filmu sa odohráva v roku 2007 a divákov zavedie na miesto slovensko-ukrajinského pohraničia. Slovensko práve vstupuje do Schengenu a nad pašovaním sa vznáša otáznik. Dcéra Adama Krajňáka - hlavy organizovaného zločinu v pohraničí - sa vydáva za miestneho zlodeja Ivora, ukrajinský partner Jona začína robiť problémy a na hraniciach sa objavuje tovar v podobe narkotík. Čo sa samotného obsadenia týka, objavili sa herci, ako napríklad Emília Vášáryová, Zuzana Fialová, Tomáš Maštalír, Andrej Hryc, Milan Mikulčík či Eugen Libezniuk. Našu spokojnú recenziu nájdete na tomto odkaze.

Pokiaľ ste teda tento úspešný slovenský film ešte stále nevideli a veľmi radi by ste to napravili, budete tak môcť učiniť už od 4. decembra (prosinca) 2017, kedy Čiara vstúpi do predaja na DVD nosičoch. Bonusové materiály budú obsahovať vystrihnuté scény z filmu, ako vylomeniny detského gangu, romantickú scénu Tomáša Maštalíra a Zuzany Fialovej v jazierku, ale aj postavy Vice Kerekes a Milana Ondríka, ktoré sa v konečnej verzii filmu vôbec neobjavili. DVD tiež bude obohatené o komentár režiséra Petra Bebjaka a titulnú pieseň „Hej, Sokoly“ od IMT Smile a Ondreja Kandráča či pieseň „Oyfn Pripetchik“, ktorú naspievala Anka Repková a hudobný aranžmán k nej pripravil Slavo Solovic. Na DVD budú dostupné ako české, tak ak anglické titulky. Bude práve Čiara tou snímkou, ktorá už onedlho rozšíri vašu domácu zbierku?

Úspešný slovenský film Čiara prichádza na DVD! Bohaté bonusové materiály ponúknu vystrihnuté scény či komentár režiséra Petra Bebjaka
Zdroj: Continental film
Domov
Zdieľať
Diskusia