Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2017, 8:57
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Nachádza sa mystický seriál American Gods v ohrození? Od projektu odstupuje dvojica jeho hlavných showrunnerov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bryan Fuller a Michael Green dávajú seriálu svoje posledné zbohom. Z akého dôvodu tak činia?

Prvá séria pozoruhodného American Gods nevyšla úplne podľa našich predstáv, ale napriek tomu sme s ňou boli pomerne spokojní. Najväčšia výhrada od našej redakcie k seriálu smerovala k jeho abnormálnej experimentálnosti, ktorá sa vyznačovala predovšetkým svojimi psychotickými vizualizáciami, častokrát narúšajúcimi samotný dej. V každom prípade sme však druhej sérii dávali šancu a verili sme, že po odstránení kľúčových nedostatkov by mohla nastať zmena k lepšiemu. O to viac nás zaskočilo dnešné vyhlásenie showrunnerov seriálu, Bryana Fullera a Michaela Greena, ktorí od American Gods odstupujú.

Údajné za ich odchodom stoja dlhotrvajúce nezhody s producentskou spoločnosťou FreemantleMedia. Fuller a Green producentov tlačili do navýšenia rozpočtu pre jednotlivé epizódy. V súčasnosti sa rozpočet na jednu epizódu pohyboval na hranici takmer 10 miliónov dolárov. S premiérou novej série sa počítalo do polovice roku 2018. Bude ich nečakaný odchod znamenať nútené odloženie? A máme sa obávať aj o kvalitatívnu zmenu k horšiemu? Úprimne - nevieme. Autor knižnej predlohy seriálu a zároveň jeho výkonný producent, Neil Gaiman, sa nás však prostredníctvom sociálnej siete Twitter snaží upokojiť a zdôrazňuje, že práce na American Gods naďalej pokračujú. Ako celú túto situáciu vnímate vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia