Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2017, 13:10
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Fanúšikovia knižného sci-fi bestselleru Ready Player One, držte sa! Jeho autor Ernest Cline už pripravuje pokračovanie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Spoločne s nedávnym zverejnením druhého traileru pre snímku Ready Player One dorazila aj skvelá správa pre všetkých priaznivcov knižnej predlohy.

Ako už mnohí z vás veľmi dobre vedia, očakávaná sci-fi snímka Ready Player One, ktorú už v marci budúceho roka privedie do kín legendárny režisér Steven Spielberg, vychádza z obľúbenej a rovnomennej knižnej predlohy od autora menom Ernest Cline. Ten vo svojom diele spojil svižný príbeh, úžasné postavy a jedno mimoriadne dobrodružstvo vo vnútri virtuálnej reality. Navyše, celý tento mix ešte skrz-naskrz prešpikoval aj odkazmi na osemdesiate roky, čo z neho robí skvelé čítanie (audiokniha je taktiež výborná) pre všetky vekové kategórie.

Steven Spielberg a Ernest Cline na tohtoročnom Comic-Cone v San Diegu

Fanúšikovia knižného sci-fi bestselleru Ready Player One, držte sa! Jeho autor Ernest Cline už pripravuje pokračovanie
Zdroj: Gage Skidmore

Je však jasné, že sa s príchodom filmovej adaptácie dočkáme oproti knihe aj istých odlišností, čo nám, koniec koncov, dali najavo už obidva zverejnené trailery. No a práve predstavenie toho druhého so sebou nieslo aj jedno veľmi príjemné prekvapenie pre všetkých fanúšikov predlohy. Cline totiž počas tejto udalosti potvrdil, že pracuje na pokračovaní. O tom, čo všetko prezradil, sa už ale dozviete v riadkoch nižšie.

Áno, je to pravda, no nemôžem o tom príliš hovoriť. Môžem však povedať, že pre autora niet lepšej inšpirácie, než návrat do sveta, na ktorom už pracoval. Najmä, keď sa pozerá, ako ten svet privádza k životu sám Steven Spielberg, jeden z najväčších rozprávačov všetkých čias. Možnosť konverzovať s človekom, ktorý mal priamy vplyv na môj prvý román s názvom Ready Player One, mi dala naozaj mnoho. Wade (hlavná postava, pozn. red.) má pri sebe v priebehu celého príbehu tzv. grálový denník, do ktorého si zapisuje svoje poznatky súvisiace s hľadaním ukrytého Easter eggu. A nebyť filmu Indiana Jones and the Last Crusade, tak by ten denník vôbec nevznikol. Jednoducho povedané, ak by som nevyrastal pri sledovaní Stevenových filmov, bol by ten príbeh úplne iný. Takže možnosť s ním pracovať na filmovej adaptácii a inšpirovať sa jeho nápadmi pri práci na knižnom pokračovaní je tou najradostnejšou vecou, aká sa mi v živote prihodila.

Fanúšikovia knižného sci-fi bestselleru Ready Player One, držte sa! Jeho autor Ernest Cline už pripravuje pokračovanie
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Ťažko síce v tejto chvíli povedať, kam by sa príbeh ďalšej knihy mohol uberať, pevne však veríme, že si dá autor poriadne záležať a doručí nám minimálne takú skvelú jazdu, akou jednotka bezpochyby bola. Očakávania zo strany knižných priaznivcov budú dozaista obrovské. Čítali ste (alebo počúvali) už knihu Ready Player One? A potešila vás správa o jej pokračovaní? Určite sa s nami podeľte o vaše dojmy v komentároch. My v závere už iba dodáme, že filmová adaptácia vstúpi do našich kín 29. marca (března) 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť všetko podstatné, vstúpte už klasicky do tohto vlákna.

Domov
Zdieľať
Diskusia