Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2018, 16:33
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Oscarová sezóna je v plnom prúde a pocítia to aj kiná. V januári nás totiž čaká epická nádielka kritikmi chválených filmov!

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Ponúkame vám pohľad na najzaujímavejšie kino premiéry v januári.

Rok 2017 je definitívne za nami. Videli sme v ňom desiatky filmov a my vám už čoskoro prinesieme náš rebríček tých najlepších. Ešte predtým sa ale pozrieme na očakávané premiéry prvého mesiaca už nového roka 2018. V januári sa nedočkáme toľkých blockbusterov, ale oscarová sezóna je v plnom prúde, takže sa môžete pripraviť na hneď niekoľko príbehov podľa skutočných udalostí.

1. Coco - 4. 1. 
Trailery najnovšej pixarovky lákali na trochu burtonovsky ladenú komédiu o mexickom chlapcovi Miguelovi, ktorému sa počas sviatku nazvanom Deň Mŕtvych podarí dostať do ríše nebožtíkov, kde sa chce stretnúť so svojím idolom - hudobníkom Erneston de la Cruzom. Prvé ohlasy boli nadšené, recenzie sú lepšie než v prípade Cars 3, a tak neostáva nič iné... než počkať si na originálne znenie. Nech sa na nás nikto nehnevá, ale "mexickú" rozprávku s množstvom hudby je pre nás starších predsa len lepšie vidieť v pôvodnom znení. Tých menších však určite ťahajte do kina, kde prežijú jeden z najlepších animovaných príbehov tohto či minulého roka. 


2. Molly a jej hra - 4. 1.
Táto životopisná dráma môže byť totiž celkom pokojne jedným z horúcich kandidátov na zisk nejakého toho Oscara. Molly’s Game disponuje naozaj lákavým príbehom, skvelým hereckým obsadením na čele s nesmierne talentovanou Jessicou Chastain a za celým projektom stojí dokonca aj špičkový scenárista Aaron Sorkin (A Few Good Men, The Social Network, seriál The Newsroom), ktorý si odbije svoj režijný debut. V snímke sa pozrieme na cestu Molly od olympioničky až k organizátorke tých najexkluzívnejších pokerových herní. Jej klientami boli hollywoodske hviezdy (napríklad Matt Damon, Tobey Maguire či Leonardo DiCaprio) aj ruská mafia.


3. Insidious: Posledný kľúč - 4. 1. 

Aj v najnovšom diele sa opäť stretneme s parapsychologičkou Elise Rainerovou (Lin Shaeye). Tá sa vydáva do mestečka Five Keys, kde sa dostáva do strašidelného domu, v ktorom bude mať čo dočinenia s nadprirodzenými javmi. Za réžiou filmu tentokrát stojí nováčik Adam Robitel (béčkový horor Taking of Deborah Logan) a scenár napísal Leigh Whannell (rovnako aj pri predošlých častiach). Vďaka našej dnešnej recenzii už aj viete, či sa na kino návštevu máte tešiť. 


4. Najtemnejšia hodina/Darkest Hour - 11. 1. 

Snímka The Darkest Hour (Najtemnejšia hodina) nám vyrozpráva príbeh o slávnom politikovi Winstonovi Churchillovi. Ten bol krátko po svojom nástupe podrobený skúške, keďže mal čo dočinenia nielen s Hitlerom a okolitým zničeným svetom, ale aj s vlastnou stranou či skeptickým kráľom. Musel tak zabojovať za svoje ideály a slobodu národa na sklonku nemeckej invázie, a práve to je dôvod, prečo si ho pamätáme. Réžiu má na starosti talentovaný Joe Wright (Anna Karenina, Pride & Prejudice, Black Mirror) a okrem Garyho si v snímke zahrajú Lily James (Cinderella), John Hurt (V for Vendetta) či Ben Mendelsohn (The Dark Knight Rises). 

5. Tri bilbordy kúsok za Ebbingom - 18. 1.

Recenziu na tento skvelý film sme vám priniesli už v septembri, a to vďaka Jakeovej návšteve festivalu v Benátkach. Neskôr snímku videli aj chalani na Cinematiku a všetci sa zhodujú. Ide o naozaj podarenú čiernu dramédiu so skvelými hercami a vy skutočne nemáte žiaden dôvod nevenovať jej tvorcom pár eur. Určite neoľutujete. V snímke režiséra Martina McDonagha (In Bruges) budeme sledovať Mildred Hayes (Frances McDormand), ktorú neznámy vrah pripravil o dcéru. Keďže sa ho však polícii nedarí vypátrať, Mildred mužom zákona pripomenie ich neschopnosť prostredníctvom troch výrazných billboardov. Ale takýto čin sa samozrejme nezaobíde bez následkov. 

 
6. Muž vo vlaku/Commuter - 18. 1.

Liam Neeson v ďalšej akčnej jednohubke. Tentoraz si v príbehu zahrá poisťovacieho agenta menom Michael, ktorý cestuje svojou pravidelnou trasou domov a od zvyšku dňa neočakáva už nič nezvyčajné. To sa však zmení v momente, keď si k nemu vo vlaku prisadne tajomná žena (Vera Farmiga) a dostane ho svojou nebezpečnou psychologickou hrou do veľkých problémov. Réžie sa chopil Španiel Jaume Collet-Serra. Ten po projektoch UnknownNon-Stop a Run All Night zaknihoval už v poradí štvrtú spoluprácu s Neesonom. Za scenárom stojí Philip de Blasi spoločne s Byronom Willingerom (obaja debut) a okrem vyššie spomínaných hercov sa objaví napríklad aj Patrick WilsonSam NeillJonathan Banks či Elizabeth McGovern. Nečakajte žiaden zázrak, no ak ste fanúšikom Neesona a jeho akčnej tvorby na dôchodku, zrejme budete uspokojení.


7. Všetky prachy sveta/All the Money in the World - 25. 1.

Pre niekoho peniaze znamenajú viac než život blízkej osoby. Asi najznámejším príkladom takto skazeného charakteru je John Paul Getty (Christopher Plummer). Tento miliardár mal peňazí na rozdávanie, ale odmietal pri únose jeho vnuka zaplatiť zločincom čo i len cent. Zúfalá matka (Michelle Williams) sa cíti viac než bezradne, ale na scénu prichádza Gettyho poradca (Mark Wahlberg) a kritickú situáciu sa snaží rozumne vyriešiť.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Režisérom All the Money in the World je populárny Ridley Scott (Alien, Blade Runner) a v snímke si zahrali Michelle Williams, Mark Wahlberg, Charlie Plummer, Christopher Plummer, Timothy Hutton, Romain Duris a ďalší. Bohužiaľ, o filme sme toho počuli viac kvôli škandálu so Spaceym, než kvôli jeho očakávanosti. Snáď nás Scott poteší podobne ako pri Marťanovi. Potreboval to vtedy, potrebuje to aj teraz.


8. Labyrinth: Smrteľná liečba/Maze Runner: The Death Cure - 25. 1. 

Množstvo akcie, napätie, nejaké tie emócie a konečne aj veľké rozuzlenie. To všetko a ešte viac nás čaká v záverečnej časti trilógie obľúbenej young adult dystopickej série Maze Runner. V centre diania sa opäť ocitne Thomas (Dylan O'Brien) so svojou skupinkou, bojujúcou proti organizácii WCKD. Ich posledná misia však rozhodne nebude jednoduchá. Aby totiž zachránili svojich priateľov, musia preniknúť do legendárneho a doposiaľ najsmrteľnejšieho labyrintu. A ak z neho hlavní hrdinovia dokážu vyviaznuť živí, dostanú odpovede na otázky, ktoré ich prenasledujú už od doby, kedy sa po prvý raz stretli v obklopení vysokých múrov prvého bludiska. Za réžiou stojí Wes Ball a o scenár sa postaral T. S. Nowlin (obaja sú pri Maze Runnerovi od samotného začiatku).

Samozrejme, v kinách budete môcť vidieť aj množstvo iných počinov. Už dnes vlastne môžete zájsť aj na Koleso zázrakov, novú drámu od Woodyho Allena. O týždeň sa zase začne premietať novinka Zdeňka Trošky - Čertoviny, no a v predposlednom premietacom týždni uvidíme aj francúzsku drámu Beatrice a českú komédiu Zúfalé ženy robia zúfalé veci. V posledných januárových dňoch budú v kinách ešte premietať počiny, ako napríklad S láskou Vincent (biografický film o Vincentovi van Goghovi), romantickú drámu Na konci sveta či Darkland.

Domov
Zdieľať
Diskusia