Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2018, 20:13
Čas čítania 0:00
Martin Švirik

10. výročie mysteríozneho filmu Cloverfield spustilo zaujímavú a záhadnú propagáciu svojho tretieho filmu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Fanúšikovská komunita na Reddite sa do toho hneď pustila.

Už je to 10 rokov, od kedy sa do kín dostal myteriózny thriller Cloverfield. Preto určite nie je náhoda, že Paramount Pictures začalo v týchto momentoch s virálnou propagáciou tretieho filmu z tohto univerza pod názvom God Particle. Prvou stopou sa stala stránka filmovej korporácie Tagruato. Bohužiaľ sa z nej nič nedozvieme, pretože podľa chybného hlásenia, na ktoré narazíte, naše prehliadače nedokážu stránku správne otvoriť, a tak správu rozlúštiť. 

Až kým sa do tejto záhady nepustila šikovná fanúšikovská komunita z Redditu. Pri správnom nastavení jasu a kontrastu objavili skrytú správu, v ktorej stojí:

Tokyo - 18. januára (leden) 2018. Tagruato začalo vyvíjať revolučnú formu energie, ktorú Ceo Garo Yoshida nazýva technologickým skokom vpred pre našu planétu. Dokončenie tejto obnoviteľnej technológie zaberie ešte štyri roky spolu s ďalšími šiestimi rokmi pre vytvorenie silného a revolučného zdroju energie do 18. apríla (duben) 2028.

10. výročie mysteríozneho filmu Cloverfield spustilo zaujímavú a záhadnú propagáciu svojho tretieho filmu
Zdroj: tagruato.jp

Tam ale ich šikovnosť nekončí. Po vložení dátumu do prehliadača, a teda 04182028 sa dostaneme na stránku, ktorá opakovane prehráva krátke prerušované video. Zatiaľ sa z neho podarilo dostať len fotku tváre, ktorá sa tam objaví na veľmi krátky moment. Na subreddite sa tak začínajú objavovať rôzne teórie. Niektorí užívatelia sa hrajú aj so zvukom zo spomínaného videa, ale bez žiadnych jasných výsledkov. Jedno je ale isté, takýto záhadný prístup určite pomáha vybudovať okolo celého projektu určitý hype. 

V treťom pokračovaní sa pozrieme do vesmíru. Presnejšie na vesmírnu stanicu, na ktorej sa po nečakanom výsledku časticového urýchľovača začne boj o prežitie. Režírovaný Juliusom Onahom (The Girl is in Trouble) vo filme uvidíme Davida Oyelowoa (Selma, Interstellar), Johna Ortiza (Kong: Skull Island), Elizabeth Debicki (The Night Manager) a Gugu Mbatha-Rawa (Concussion). Tretie pokračovanie si zažije americkú premiéru 20. apríla (duben) 2018. 

10. výročie mysteríozneho filmu Cloverfield spustilo zaujímavú a záhadnú propagáciu svojho tretieho filmu
Zdroj: Paramount Pictures

Domov
Zdieľať
Diskusia