Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2018, 16:52
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Vyhodený režisér Strážcov galaxie sa pokúša o comeback s netradičným superhrdinským hororom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ako by to dopadlo, ak by sa Superman vydal na dráhu zla? Na to nám odpovie lákavý horor BrightBurn.

Čo by sa asi stalo, keby svojho času namiesto Supermana dopadlo na Zem jeho zlé dvojča? Z podobného námetu očividne čerpali tvorcovia hororu BrightBurn. Aj v ňom budeme sledovať rodičov, ktorí sa márne snažia o dieťa a v jednu noc sa im to nečakane splní.

Z vesmíru totiž na Zem dopadne malý modul so záhadným mimozemským chlapcom. Rodičia čoskoro zisťujú, že hoci vyzerá ako ostatné deti, rozhodne to nie je obyčajný chlapec a oplýva nadprirodzenými schopnosťami. Tými by mohol ľudstvo bez väčších problémov zničiť. A na našu smolu to nevyzerá tak, že by mal chuť vydať sa na cestu dobra...

Zaujímavo vyzerajúci superhrdinský horor produkoval James Gunn, ktorý sa po kontroverzii ohľadom vyhadzovu z Guardians of the Galaxy 3 opäť vracia na scénu.

O scenár sa postarali Jamesovi bratia, Mark Gunn a Brian Gunn, na režisérskej stoličke sedí David Yarovesky (The Hive). V hlavných úlohách uvidíme Elizabeth Banks, Meredith Hagner, Davida Denmana, Matta Jonesa, Jacksona A. Dunna a Jennifer Holland.

James Gunn už ukázal, že hororový žáner mu nerobí žiadny veľký problém a v minulosti nám doručil také zaujímavé žánrovky, ako Slither či The Belko Experiment (kde písal scenár a produkoval).

Snáď sa tvorcom podarí koncept „zlého Supermana“ vyťažiť čo najlepšie. Propagačné informácie sľubujú, že sa nám vo filme predstaví úplne nový a revolučný žáner. Je pravdou, že spojenie superhrdinského žánru a hororu by mohlo fungovať veľmi dobre.

Okrem toho, zatiaľ sme podobne ladených filmov veľa nedostali, ak teda vôbec nejaké. Samotný trailer rozhodne ponúka náznaky slušnej atmosféry, takže sa celkom tešíme. Do amerických kín BrightBurn doputuje 24. mája (květen) budúceho roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia