Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2019, 7:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Game of Thrones pokračuje seriálom House of The Dragon. Priprav sa na vzostup moci rodu Targaryenovcov

Game of Thrones pokračuje seriálom House of The Dragon. Priprav sa na vzostup moci rodu Targaryenovcov
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES HOUSE OF THE DRAGON
Uložiť Uložené

Jeden spin-off spadol zo stola, druhý HBO potvrdilo.

Seriálový svet z prostredia Game of Thrones nekončí. Ako na sociálnych sieťach informovali tvorcovia, na HBO sa dostane prequel s názvom House of The Dragon, ktorý vychádza z predlohy Georgea R. R. Martina s názvom Fire & Blood. Fanúšikovia tohto univerza samozrejme vedia, ktorý zo slávnych rodov jazdil na drakoch a ich heslom bolo „fire and blood“.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. mája 2019, 19:35

Z titulu je preto jasné, že sa dej spin-offu bude venovať Targaryenovcom – a to ešte pred udalosťami Game of Thrones. Nevieme síce, akú veľkú inšpiráciu si tvorcovia vzali z predlohy, no vo Fire & Blood sa mohli čitatelia dostať napríklad aj k neslávne známej skaze Valýrie a následnému presunu Targaryenovcov do Westerosu.

Na projekte bude spolupracovať aj spisovateľ George R. R. Martin a scenáristom je Ryan Condal (scenár Rampage, seriál Colony). Spolutvorcom sa stane Miguel Sapochnik. Ten sa už v minulosti postaral o mnohé epizódy Game of Thrones, ako napríklad The Long Night či Battle of the Bastards. Aj tentokrát bude režírovať hneď niekoľko z nich.

Oznámenie prichádza tesne po nemilej informácii o tom, že spin-off s Naomi Watts dostal červenú. Podľa informácií televízie TV Line bol spomínaný projekt z dôvodu neuspokojivej pilotnej epizódy zrušený. Obsahovo nás mal seriál zaviesť k zrodu obávaných White Walkers.

Game of Thrones pokračuje seriálom House of The Dragons. Priprav sa na vzostup moci rodu Targaryenovcov
Game of Thrones pokračuje seriálom House of The Dragons. Priprav sa na vzostup moci rodu Targaryenovcov Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia