Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2019, 11:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Čo všetko o tebe Google vie a prezrádza firmám navrhujúcim reklamu? Môžeš to zistiť jedným klikom

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Nie vždy sú výsledky presné, je toho však oveľa viac, ako by si ktokoľvek z nás naozaj prial.

V mnohých prípadoch sa dá len veľmi ľahko prehliadnuť, aké reklamy nám vyhľadávač Google navrhuje a často sa stáva, že sa dokáže veľmi presne trafiť v súvislosti s tým, čo nás skutočne zaujíma.

Nie je to náhoda a rovnako nie je ani tajomstvom, že spoločnosť dokáže mapovať, aké stránky navštevujeme a aké sú naše záujmy. Daily Mail akutálne zverejnil aj špecifický link, prostredníctvom ktorého sa môžeš dozvedieť, čo o tebe Google vie a aké informácie posúva inzerentom, resp. komerčným firmám, ktoré platia za propagáciu, aby sa ich produkty a služby ľuďom zobrazovali. 

Odporúčané
Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci 19. júla 2019, 8:16

Stačí ísť na stránku adssettings.google.com, kde uvidíš, čo všetko o tebe Google aktuálne vie. Väčšinou má zmapované to, čo a kde rád nakupuješ, čo ťa zaujíma, koľko máš rokov, či si vo vzťahu, prípadne, či bývaš s rodičmi. 

Zároveň máš možnosť nastavenia súkromia personalizovať tak, ako ti to vyhovuje a dokonca Googlu neumožniť, aby ti navrhoval prispôsobené reklamy na mieru. Do komentárov nám nezabudni napísať, či sa spoločnosť do tvojich záujmov trafila. 

Domov
Zdieľať
Diskusia