Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2019, 10:16
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Youtuber porovnáva rovnaké fotky z iPhone 11 Pro a fotoaparátu za 7-tisíc eur. Spoznáš rozdiel?

TECH
Uložiť Uložené

Technológia, zdá sa, výrazne pokročila. Fotoaparát za tisíce pohodlne nahradí aj telefón, ktorý nosíš celý čas pri sebe.

Majitelia telefónov iPhone 11 Pro si novinku obľúbili aj vďaka vylepšenému fotoaparátu. Ten technologickí nadšenci v súčasnosti porovnávajú s ďalšími vlajkovými loďami, aby prišli na to, ktorý smartfón je na tom najlepšie. Špecifickou sa stala disciplína nočného režimu. Youtuber Matti Haapoja sa však rozhodol porovnať fotoaparát v súčasnosti najvýkonnejšieho telefónu od spoločnosti Apple s profesionálnym foťákom Canon 1DX Mark II v hodnote 7500 dolárov

Vo videu znázorňuje 5 snímok zhotovených oboma zariadeniami z rovnakého pohľadu a v niektorých prípadoch budeš mať problém rozoznať, či ide o fotku z telefónu alebo z 7-násobne drahšieho fotoaparátu. 

Odporúčané
iPhone 11 Pro Max v noci. Takto fotí moderný smartfón za viac než 1 200 eur iPhone 11 Pro Max v noci. Takto fotí moderný smartfón za viac než 1 200 eur 29. septembra 2019, 9:25

Komentujúci konštatujú, že najjednoduchší spôsob, ako rozlíšiť, ktoré fotky vznikli vďaka zariadeniu iPhone, je zameranie sa na časti snímok, ktoré nie sú zaostrené. Práve v tých sa výsledne zábery najviac líšia.

Vo všeobecnosti však platí, že ti už v súčasnej dobe stačí zobrať si na dovolenku telefón aj v prípade, že sa chceš s kamošmi podeliť na sociálnych sieťach o krásne západy slnka alebo výhľady. Tí, ktorí sa fotke venujú z profesionálneho hľadiska, v smartfóne, zatiaľ, alternatívu nenájdu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia