Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2019, 12:17
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

V Dunajskej Strede našli 11 detí z Afganistanu a Pakistanu. Pricestovali v neľudských podmienkach, nateraz sú umiestnené v domove

NEWS DETI
Uložiť Uložené

Deti pricestovali bez sprievodu dospelých, políciu na ne upozornil pracovník SBS.

Polícia SR na svojej Facebookovej stránke informovala o príbehu 11 malých detí, ktoré prišli na Slovensko. Pravdepodobne hľadali bezpečný domov, prišli k nám z Afganistanu a Pakistanu. Po tom, čo precestovali 3 krajiny v naozaj neľudských podmienkach, skryté v kontajneri vlaku, sú už v bezpečí. Umiestnili ich do detského domova.

Pracovník SBS volal na 112

Pohyb neznámych detí nahlásil pracovník SBS. Podľa jeho hlásenia deti preskočili plot a utekali po ceste.  Až privolaná policajná hliadka zistila, že v priestoroch vlakového kontajneru sem pricestovalo 11 malých detí. Trasa bola zdĺhavá, cestovali zo Srbska cez Maďarsko až do Dunajskej Stredy.

Odporúčané
V Prešove vyskakovali migranti z kamiónu. Virálne video okamžite začala riešiť polícia V Prešove vyskakovali migranti z kamiónu. Virálne video okamžite začala riešiť polícia 29. apríla 2019, 14:53

Na fotografiách polície je vidieť špinu a plastovú fľašu od vody. Sotva si vieme predstaviť, aká strastiplná bola cesta pre skupinku detí. V kontajneri bolo naozaj málo miesta pre 11 detí.

 

 

Deti sú teraz v detskom domove, kde ich dočasne umiestnili pracovníci úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. O ich ďalšom osude sa ešte nerozhodlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia