Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. októbra 2019, 19:44
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Teplo sa už skončilo, priprav sa na zimu. Meteorológovia varujú pred ochladením a nočnými mrazmi už od pondelka

NEWS POČASIE SHMÚ
Uložiť Uložené

Teploty nad 20°C už možno tento rok na Slovensku neuvidíš.

Pokiaľ si sa tešil, že teplé počasie bude pokračovať, musíme ťa sklamať. Meteorológovia avizujú výraznú zmenu a príchod ochladenia

“Cez strednú Európu v týchto chvíľach postupuje od severozápadu studený front, za ktorým sa nachádza chladný vzduch. Ten na Slovensko začne prenikať už v pondelok (28. 10.),” píše Slovenský hydrometeorologický ústav.


Inými slovami, teploty nad 20°C už na teplomeroch len tak neuvidíš. V pondelok sa ochladí na 11 až 16 stupňov Celzia, na severe krajiny bude okolo 9°C.

Práve obyvatelia severného Slovenska sa musia pripraviť na najdrastickejšie zmeny, oproti víkendu totiž bude chladnejšie o viac než desať stupňov a o deň neskôr to bude ešte horšie.

Odporúčané
Čo si obuť na jeseň a zimu? Týchto 7 trendov pánskych topánok ti pomôže s výberom Čo si obuť na jeseň a zimu? Týchto 7 trendov pánskych topánok ti pomôže s výberom 13. októbra 2019, 14:51

V utorok a v ďalších dňoch treba počítať len s 5 až 11°C. Postupne sa začnú objavovať aj nočné mrazy, pričom v dolinách a kotlinách teplota postupne klesne na -4 až -8°C, výnimočne aj menej. Najchladnejšie ráno by podľa predpovedí malo byť to štvrtkové (31. 10.) a na severe môže začať snežiť už aj v stredných polohách.

Vodiči by teda mali začať rozmýšľať nad tým, kedy nastane ten správny moment na prezutie zimných pneumatík.

Domov
Zdieľať
Diskusia