Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2019, 14:51
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Čo si obuť na jeseň a zimu? Týchto 7 trendov pánskych topánok ti pomôže s výberom

Čo si obuť na jeseň a zimu? Týchto 7 trendov pánskych topánok ti pomôže s výberom
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="http://thenewordermag.com/tno/a-conversation-with-daniel-bailey" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">thenewordermag.com</a>
MÓDA
Uložiť Uložené

Veľké podrážky, westernová estetika alebo nestarnúca klasika. Pánske topánky na jeseň a zimu 2019 určite nie sú nuda.

Prežiť zimu v teniskách už určite skúšal takmer každý muž. No priznajme si, driftovanie po zľadovatelých chodníkoch, brodenie sa čľapkanicou a neustále zmrznuté chodidlá nie sú tou najlepšou predstavou nasledujúcich mesiacov. V kategórii pánskych topánok je pritom množstvo nových štýlov, ktoré by ťa bez problémov mali dostať z bodu A do bodu B a zároveň nimi posunieš svoj šatník na novú úroveň. 

Tohtoročná jeseň a zima sa nesie najmä na vlne veľkých resp. chunky podrážok, ktoré už sa síce dávno udomácnili medzi teniskami, no teraz zažívajú zlaté obdobie aj v rámci elegantnejších topánok. Okrem nestarnúcej klasiky sme si tak pre teba pripravili aj zopár extravagantnejších volieb, ktoré ti samozrejme nechceme nútiť. Ak ti nie sú po chuti, onedlho by sa mohli na pánskej scéne stať bežnou záležitosťou, a tým pádom by si o nich určite mal vedieť. 

7. Punková elegancia

Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Dr.Martens

Na scéne sú už desiatky rokov, dajú sa nosiť takmer ku všetkému a vďaka najnovším spoluprácam máš okrem klasickej čirnej alebo bordovej na výber aj množstvo iných prevedení. Martensky sa dajú kúpiť takmer všade a dobrou správou je aj to, že kolekcia Sex Pistols je dostupná u viacerých domácich predajcov. Za zmienku určite stojí najmä verzia s nápisom Boredom/Nowhere, ktorá sa dostala na nízke topánky 1925 s odhalenou kovovou špicou. 

Dr. Martens 1925 x Sex Pistols - 164 €

Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Endclothing
Odporúčané
Koľko tisíc eur potrebuješ na to, aby si sa dostal do resell mafie? Koľko tisíc eur potrebuješ na to, aby si sa dostal do resell mafie? 10. októbra 2019, 15:12

6. Divoký západ
Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: @shapesofcharm

Kovbojská tematika je dnes opäť na výslní a po rokoch v znamení harness boots sa tak stávajú bežnými aj iné westernové prvky. V prípade značky Off-White sa na podrážku retro horolezeckých topánok dostali mini ostrohy a v kombinácii kože a semišu s kontrastnými šnúrkami vyzerajú naozaj fantasticky. 

Off-White Leather-Trimmed Suede Boots - 700 €
Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Farfetch


5. Armádny špeciál
Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: @Flores828/YouTube

Vojenské topánky síce nie sú v rámci pánskej jesennej obuvi žiadnou novinkou ale Kanyeho stálica v podobe Desert Boots si jednoznačne zaslúži zmienku. Jeho farebné kombinácie sú totiž tým, čo kategórii pánskej obuvi už dávno chýbalo a zemité odtiene tak perfektne odrážajú jesennú estetiku opadaných listov a krátiacich sa dní. Na rozdiel od tenisiek Yeezy sa dá k Desert Boots dostať celkom ľahko a v niektorých prípadoch sa, dokonca, dostávajú aj do výpredajov. 

Yeezy Desert Boots - 235 €

Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Yeezy Supply

Odporúčané
Ako zneužívajú firmy po celom svete popularitu značky Supreme? Ako zneužívajú firmy po celom svete popularitu značky Supreme? 2. septembra 2019, 10:40

4. Do bágra aj do koča
Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Footasylum

Na chunky tenisky sme si už dávno zvykli, no vyzerá to tak, že tento trend ešte nie je na konci. Mnohé z aktuálnych siluet topánok totiž dostávajú prívlastok chunky 2.0 a aj z obuvi, ktorá donedávna patrila len robotníkom na stavbách a bagristom sa tak stáva trend. Medzi streetwearové značky sa najnovšie dostala aj firma Caterpillar, ktorá patrí medzi striktný workwear. Ten je ale vďaka značkám ako Carhartt alebo Dickies už od nepamäti súčasťou pouličnej módy, a tak sa v podstate ani niet čomu čudovať. 

Caterpillar Intruder - 115 €
Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: speedtrainer.co.za


3. Vonku párty, vnútri biznis

Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: thenewordermag.com

Matthew Williams a jeho brand Alyx spravil na scéne rozruch najmä vďaka takzvaným chest rigom, teda taškám/ľadvinkám, ktoré sa nosia na hrudi. Ich najnovším prelomovým produktom sa však stali nazúvacie podrážky, vytvorené v spolupráci s legendárnou značkou Vibram. Mnohé z elegantných verzií topánok Alyx tak dnes ponúkajú voľbu odnímateľnej podrážky, vďaka ktorej sa z tvojich lakoviek môžu rázom stať unikátne chunky topánky do hôr. 

1017 ALYX 9SM Lace Up Derby - 620 €

Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Alyx

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Our signature lace up shoe with custom developed removable @vibram sole | now available on our webstore

A post shared by 1017 ALYX 9SM (@alyxstudio) on

Odporúčané
Overujú originalitu drahého oblečenia a ak nájdu fake, rovno ho spália (Rozhovor) Overujú originalitu drahého oblečenia a ak nájdu fake, rovno ho spália (Rozhovor) 28. augusta 2019, 13:35

2. Horská tenistika (turistikou inšpirovaná teniska)
Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Off-White

Horolezectvo je spolu s westernom jednou z najhorúcejších tém pánskej módy a presvedčiť ťa o tom môže opäť aj značka Off-White. Tá sa totiž rozhodla vytvoriť unikátneho mutanta medzi teniskami, s ktorým bez problémov prežiješ aj snehovú kalamitu. Silueta ODSY-1000 možno vyzerá na prvý pohľad odpudivo, no to hovorili neprajníci aj o teniskách Balenciaga Triple S. 

Off-White ODSY-1000 Sneakers - 590 €

Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Luisaviaroma

Odporúčané
Ktoré módne prehliadky zaujali na tohtoročnom Fashion LIVE! najviac? (Report) Ktoré módne prehliadky zaujali na tohtoročnom Fashion LIVE! najviac? (Report) 7. októbra 2019, 16:33

1. Stará dobrá klasika
Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Villa

Ak si si medzi predchádzajúcimi trendami pánskej obuvi na jeseň a zimu 2019 nič nevybral, stále môžeš staviť na istotu a investovať do topánok Timberland. Tie sú z hľadiska výdrže hotový nezmar a ak sa o ne staráš správne, prežijú s tebou aj niekoľko sezón. Ich ikonická "horčicová" colorway sa stala synonymom pre zimnú obuv ale Timberland ponúka tento rok na výber oveľa viac. 

Timberland 6 In Premium Boot - 221 €
Čo obuť na zimu? Pánske topánky
Čo obuť na zimu? Pánske topánky Zdroj: Endclothing

Domov
Zdieľať
Diskusia