Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2019, 14:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Koalícia PS/Spolu stráca, strana Andreja Kisku Za Ľudí rastie a zvuk z Gorily Smeru, zdá sa, neuškodil. Ako by dopadli voľby dnes?

NEWS POLITIKA PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY VOĽBY
Uložiť Uložené

Agentúra Focus zverejnila októbrový prieskum. Parlamentné voľby by vyhrala strana Smer-SD.

TV Markíza si nechala vypracovať prieskum agentúrou Focus, v ktorej zisťovala preferencie strán v parlamentných voľbách, ak by sa konali v tomto období. Výsledky naznačujú, že by zvíťazila strana Smer-SD Roberta Fica so ziskom 22 %, v porovnaní so septembrom tak zaznamenala nárast o 0,3 %, a to aj napriek tomu, že sa s jej predstaviteľmi spájajú niektoré súčasné kauzy, vrátane zverejnenej zvukovej nahrávky Gorila.

Odporúčané
10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 25. októbra 2019, 12:15

Na druhom mieste je koalícia PS/Spolu, ktorá zaznamenala najväčší pokles, až o 2,3 % na súčasných 11 %. Najväčší nárast naopak môžeme sledovať v prípade strany Za Ľudí prezidenta Andreja Kisku. Ďalšie strany v poradí Sme Rodina, SNS a KDH zaznamenali len minimálny rozdiel a prepadlo sa aj hnutie OĽaNO Igora Matoviča. Len veľmi tesne nad hranicou zvoliteľnosti je Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka. 

V prieskumoch je prvýkrát aj strana Vlasť, na ktorej čele stojí Štefan Harabin – neúspešný kandidát na prezidenta. Získal by 1,8 %. Do parlamentu by sa nedostali ani obe strany maďarkej menšiny ani Dobrá voľba Tomáša Druckera. 

Odporúčané
10 citátov z údajnej nahrávky Gorily, z ktorých mrazí 10 citátov z údajnej nahrávky Gorily, z ktorých mrazí 17. októbra 2019, 18:49

Prieskum prebiehal na vzorke 1021 ľudí v dátume od 15. do 22. októbra. 

Kým koalícia PS/Spolu hlasy stráca, strana Andreja Kisku Za Ľudí ide hore. Ako by dopadli parlamentné voľby dnes?
Kým koalícia PS/Spolu hlasy stráca, strana Andreja Kisku Za Ľudí ide hore. Ako by dopadli parlamentné voľby dnes? Zdroj: Denník N
Domov
Zdieľať
Diskusia