Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2019, 21:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Milujúci otec odmieta bojovať za Hitlera. Nacistický režim ho potrestá s hrozbou mučenia a zabitia

Milujúci otec odmieta bojovať za Hitlera. Nacistický režim ho potrestá s hrozbou mučenia a zabitia
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Novinka Terrencea Malicka dostáva nový trailer.

Dnešný trailer pre A Hidden Life, najnovší film Terrencea Malicka, neobsahuje veľmi veľa nových záberov. Vojnová dráma je dlhá takmer 3 hodiny, no režisér a scenárista v jednom nám odmieta ukázať viac, ako je potreba. Už tak si o snímke vieme urobiť dobrý obraz. Nehovoriac o tom, že ju oslavovali aj v Cannes a má nadpriemerné recenzie. Malick v posledných rokoch netočil také pecky ako kedysi, takže sme radi, že sa zrejme vracia do formy. 

Franz Jägerstätter je obyčajným rakúskym farmárom, ktorý so svojou manželkou a deťmi zažíva bezproblémové obdobie. Do ich harmonického sveta však zasiahne krutá realita v podobe druhej svetovej vojny. Franz si ako oddaný katolík uvedomuje, že Hitlerov režim do sveta zasieva zlo, a preto odmietne bojovať za túto vražednú mašinériu. Za jeho osvietené zmýšľanie je však označovaný ako zradca národa a postavený pred súd.

Franza Jägerstättera v snímke mimochodom stvárnil August Diehl. Toho si mohol vidieť napríklad ako SS-Sturmbannführera Dietera Hellstroma v tarantinovke Inglourious Basterds. Vo filme si zahrali aj Bruno Ganz či Michael Nyqvist, ktorí zomreli vo februári tohto roka, respektíve v júni 2017. Premiéra je naplánovaná na 13. december, slovenská a česká premiéra však ešte oznámená nebola.

Domov
Zdieľať
Diskusia