Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2019, 11:34
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Východniar zbil rozhodcu za to, že dostal červenú. Na dedinskom futbale nechýbali údery do hlavy či pľúvance

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené

František dostal stopku na 12 mesiacov. Po uplynutí trestu sa vraj už neplánuje vrátiť k futbalu.

Počas dedinského futbalu na východnom Slovensku sa situácia v druhom polčase poriadne zvrhla. V zápase mužstiev 6. ligy, v ktorom proti sebe nastúpili obce Ploské a Sokoľ, totiž padali nielen žlté, ale aj červené karty. To sa však nepáčilo strelcovi úvodného gólu, ktorý sa rozhodol fyzicky napadnúť hlavného rozhodcu. O prípade informuje portál Korzár.sk.

Už na začiatku stretnutia dvoch mužských tímov arbiter udelil hosťujúcim hráčom dve žlté karty za údajné vulgárne komentovanie jeho rozhodnutí. Medzi rozzúrenou dvojicou zo Sokoľa bol aj František N., ktorý sa postaral o prvý gól zápasu. V druhom polčase, konkrétne v 51. minúte, mu mal rozhodca udeliť za faul aj druhú žltú kartu.

Východniar zbil rozhodcu za to, že dostal červenú. Na dedinskom futbale nechýbali údery do hlavy či pľúvance
Zdroj: Ilustračná foto: TASR/AP

To pre Františka samozrejme znamenalo červenú kartu a následné vylúčenie. 34-ročný nahnevaný hráč s číslom 15 to však už nevydržal a namiesto opustenia ihriska sa rozhodol fyzicky napadnúť iba 18-ročného rozhodcu. Podľa všetkého ho mal najprv drgnúť a následne niekoľkokrát udrieť do hlavy. Nechýbali ani pľuvance.

Odporúčané
Slovenskí futbaloví chuligáni vypálili trávnik a zničili tribúnu vynoveného štadióna v Nitre Slovenskí futbaloví chuligáni vypálili trávnik a zničili tribúnu vynoveného štadióna v Nitre 3. mája 2019, 15:14

Zápas bol v momente ukončený a rozhodcovia opustili ihrisko. Incident mal však dohru aj pred šatňami arbitrov. Nakoniec proti agresívnemu Františkovi N. zasahovali aj domáci hráči. Disciplinárna komisia rozhodla, že klub ŠK Sokoľ zaplatí pokutu vo výške 250 eur, zápas prehrali kontumačne 0:3 a hlavný iniciátor incidentu má zakázané hrať futbal na 12 mesiacov.  

Ako sa na to hráč pozerá po vychladnutí?

„Vybuchol som. Nemalo sa to stať, mal som sa ovládnuť. Som proti akémukoľvek násiliu vo futbale. Hneď, ako som sa osprchoval a vychladol, šiel som sa rozhodcovi s našim kapitánom ospravedlniť. V minulosti, keď som hrával vo vyšších súťažiach, ja som bol ten, čo spoluhráčov upokojoval vo vyhrotených situáciách, aby k niečomu podobnému nedošlo,“ povedal pre Korzár. 

Skúsený 34-ročný futbalista je v ŠK Sokoľ na ročnom hosťovaní z druholigového FC Košice. Pre Korzár.sk priznal, že trest je zaslúžený. Po jeho ročnom skončení sa vraj už neplánuje vrátiť k súťažnému futbalu.

Domov
Zdieľať
Diskusia