Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2019, 15:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Víťazstvo zápasníka UFC bolo kvôli ilegálnemu dopingu anulované. Použil totiž inhalátor na astmu

ŠPORT UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prezident UFC tvrdí, že zápasníci majú mať počas zápasu prístup iba k vode.

Zápas medzi Gregom Hardym a Benom Sosolim skončil víťazstvom prvého z menovaných bojovníkov. Hardy ale priamo v ringu použil svoj inhalátor, kvôli čomu jeho víťazný triumf anulovali, píše portál MMA Fighting.

Hardy nad celou situáciou vyjadril ľútosť a prehlásil, že išlo o inhalátor na astmu spôsobenú námahou. O jeho používaní mal podľa vlastných slov informovať aj antidopingovú agentúru USADA, pričom tá Hardyho druh inhalátora za doping nepovažuje.

Odporúčané
Karlos Vémola o luxuse, chovaní žralokov, zbieraní motýľov aj zápase s Attilom Véghom (Rozhovor) Karlos Vémola o luxuse, chovaní žralokov, zbieraní motýľov aj zápase s Attilom Véghom (Rozhovor) 8. mája 2019, 18:57

Prezident UFC Dana White však jeho konanie odsúdil s tvrdením, že zápasníci nemajú povolené počas súboja používať inhalátor. Podľa jeho vyjadrenia môžu mať prístup iba k vode. White kriticky reagoval na Hardyho, jeho trénera Dina Thomasa a taktiež na komisiu Massachusetts State Athletic Commission, ktorá mu mala túto činnosť počas zápasu povoliť.

Nechcem znieť voči komisii negatívne, ale títo chlapi nemajú príliš veľa bojových skúseností, keď prídeme na miesta, ktoré nie sú vo Vegas,“ povedal. Hardy tvrdí, že vďaka inhalátoru dokáže dýchať normálne ako ostatní ľudia, a nie je teda voči ostatným vo výhode. Pravidlá sú však pravidlá.

Domov
Zdieľať
Diskusia