Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 13:56
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Video: Matador provokuje býka, rozhnevané zviera ho dvakrát bodne do slabín. Rany majú hĺbku až 30 centimetrov

NEWS
Uložiť Uložené

Gonzalo Cabellero býka vyprokovoval a skončil v nemocnici.

 Býčie zápasy sú tradičnou zábavou Španielov, ide však o nebezpečnú akciu, ktorá už neraz dopadla tragicky. Najaktuálnejší prípad, o ktorom informuje Independent, sa týka mladého matadora menom Gonzalo Caballero. Ten počas osláv „Hispánskeho dňa“ v meste Madrid vyprovokoval býka natoľko, že ho vážne zranil.

Rozhnevané zviera 27-ročný muž zasiahol ostrým tradičným mečom do krku, za čo si vyslúžil dve bodné rany do slabín medzi nohami. Jedna mala podľa dostupných zdrojov 25 a druhá 30 centimetrov. Keďže je Caballero priateľ netere kráľa, na nešťastnú udalosť sa prizerala aj celá kráľovská rodina.

Zranený matador bol okamžite vo vážnom stave prevezený do nemocnice, kde podstúpil operáciu. Zatiaľ nie je jasné, či je v ohrození života, dozvedáme sa však, že mu bol priamo do nemocničnej izby dovezený skalp v podobe odrezaného ucha býka, s ktorým bojoval. Na to ma síce podľa zvyku právo len bojovník, ktorý proti býkovi zvíťazí, hľadisko však tentokrát požadovalo výnimku.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia