Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 7:37
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Majitelia reštaurácií vo Veľkej Británii budú musieť odovzdávať všetky tringelty čašníkom

NEWS
Uložiť Uložené

Síce po troch rokoch, ale predsa.

Podľa novely zákona sú majitelia reštaurácií vo Veľkej Británii povinní vyplatiť svojim zamestnancom sprepitné v plnom rozsahu. Legislatívnu zmenu predstavila britská kráľovná Alžbeta II. spoločne s ďalšími 25 návrhmi zákona počas tzv. trónneho príhovoru. Informuje o tom The Mirror.

Slávnostné otvorenie novej schôdze zákonodarného zboru opäť sprevádzalo predstavenie programu vlády na ďalšie legislatívne obdobie. Zmena ohľadom vyplácania všetkých tringeltov prichádza tri roky po tom, čo Toryovci (britská politická strana, pozn. red.) prisľúbili, že zakročia proti zneužívaniu personálu.

Po novom tak budú všetky odmeny vyplácané čašníkom v plnom rozsahu a spravodlivo sa budú rozdeľovať všetky spoločné tringelty. Vláda už minulý rok oznámila, že čoskoro zavedie nové právne predpisy, ktoré zamedzia zamestnávateľom „okrádať“ svojich zamestnancov o sprepitné.

Britská konzervatívna politička a bývalá premiérka Spojeného kráľovstva Theresa May však nedokázala priniesť zmenu počas svojho funkčného obdobia. Aktuálna novela zákona o zamestnanosti v súvislosti s prideľovaním tringeltov zavádza aj oficiálny kódex postupov pre reštaurácie, bary a kaviarne, ktorý má docieliť, aby bol celý systém transparentný.

Domov
Zdieľať
Diskusia