Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. októbra 2019, 10:17
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

22,5 metrov široká loď natesno preplávala Korintský prieplav. Rozdiel na šírku tvorilo len 2,5 metra

NEWS GRÉCKO
Uložiť Uložené

Medzi loďou a prieplavom skutočne nezostávalo veľa priestoru.

Lodi Braemar sa nedávno podarilo vytvoriť pozoruhodný rekord. Ide o zatiaľ najširšiu loď, ktorá sa preplavila úzkym, iba 25 metrov širokým Korintským prieplavom. Jej rozmer na šírku je pritom podľa CNN 22,5 metra. Priestoru medzi plavidlom a prieplavom teda príliš veľa nezostalo, o čom svedčí aj nižšie priložené video.

Tento skvelý zážitok si malo na výletnej lodi vychutnávať 929 nadšených pasažierov. „Dnes sa Braemeru podarilo tvoriť históriu, že sa stal najväčšou loďou, aká kedy preplavila Korintský prieplav,“ napísala na sociálnych sieťach spoločnosť Fred Olsen.


Je to vzrušujúca plavba a obrovský medzník v 171-ročnej histórii Fred Olsen, sme nadšení, že sme sa oň mohli podeliť s našimi hosťami,“ prehlásila spoločnosť vo svojom stanovisku, v ktorom neskrývala radosť.

Podľa Fred Olsen je cieľom firmy v pasažieroch vytvárať spomienky na celý život a pri prieplave Korintským kanálom, kedy sa mohli hostia takmer dotýkať objektu z každej strany, sa im to podľa ich názoru určite podarilo. A čo povieš ty? Dal by si sa na podobnú lodnú exkurziu?

Odporúčané
Námorník Igor: Vozíme náklad za viac než 15 000 000 €, v každom prístave čaká na muža nová žena (Rozhovor) Námorník Igor: Vozíme náklad za viac než 15 000 000 €, v každom prístave čaká na muža nová žena (Rozhovor) 15. apríla 2019, 10:42
Domov
Zdieľať
Diskusia