Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2019, 9:53
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Kalifornia zakázala výrobu a predaj zvieracej kožušiny. Guvernér tvrdí, že sú lídrom v dobrých životných podmienkach pre zvieratá

NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Od roku 2023 ľudia nebudú môcť vyrábať a predávať oblečenie, topánky a kabelky z kože.

Ochranári zvierat oslavujú, ľudia v Kalifornii nebudú môcť vyrábať a predávať oblečenie, topánky a kabelky z kože, informuje BBC. Kalifornia sa stala prvým americkým štátom, kde zakázali výrobu a predaj zvieracej kožušiny a kože. 

Za podobný zákon sa bojovalo už dlhšie. Hovoria, že je nevyhnutný, pretože neľudské obchodovanie s kožou a kožušinou zvierat sa musí skončiť. Tvrdia, že zvieratá musia prežiť celý život v hrozných podmienkach, aby ich nakoniec zabili, často pomocou elektrického prúdu, alebo iných metód.

 

Kalifornia zakázala výrobu a predaj zvieracej kožušiny. Guvernér tvrdí, že sú lídrom v dobrých životných podmienkach pre zvieratá
Zdroj: wikimedia

„Kalifornia je lídrom v dobrých životných podmienkach pre zvieratá, dnes sa k tomu pripisuje aj zákaz predávania kože a kožušiny,“ hovorí guvernér Gavin Newsom, ktorý podpísal aj zákon, ktorý zakazuje zvieratá v cirkusoch.

Obchodníci majú teda do roku 2023 čas na to, aby sa zbavili svojich zásob. Zákon sa však nevzťahuje na kožu z kráv, jeleňov, oviec a kôz. V prípade, že tento zákon niekto poruší hrozí mu pokuta 500 dolárov a ak sa bude porušenie opakovať tak 1000 dolárov.

Odporúčané
Nahí aktivisti v Barcelone obraňovali práva zvierat. Bojovali proti odevom z kože a kožušín Nahí aktivisti v Barcelone obraňovali práva zvierat. Bojovali proti odevom z kože a kožušín 17. decembra 2018, 10:59
Domov
Zdieľať
Diskusia