Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2019, 13:52
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg: Je dobré, že som iná ako ostatní. Ľudia si neuvedomujú, aká kríza nám hrozí

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Mladá aktivista prijala pozvanie do ďalšieho rozhovoru.

Greta Thunberg už niekoľko mesiacov polarizuje spoločnosť kvôli svojej iniciatíve zmeniť svet. Snaží sa rozšíriť povedomie o blížiacej sa katastrofe, pretože sa naša Zem otepľuje výrazne rýchlejšie, ako predpokladajú vedci, čo môže mať katastrofické následky pre budúce generácie.

Ku jej kritikom patria americký a ruský prezident, ale aj široká verejnosť. Mnohých odporcov jej názorov obzvlášť znepokojuje, že má ekologická aktivista len 16 rokov a trpí Aspergerovým syndrómom. Ten sa v jej prípade prejavuje napríklad netypickou gestikuláciou.

V aktuálnom rozhovore pre People prezradila svoj pohľad aj na túto problematiku. „Byť iný ako ostatní je dobre, je to niečo, o čo by sa mal snažiť každý z nás,“ prezrádza Greta Thunberg. Zároveň dodáva, že kritiku voči jej psychickej poruche ignoruje a podľa nej sú podobní ľudia zúfalci. 

Odporúčané
Greta Thunberg vracia úder Putinovi, cez Twitter mu posiela rafinovaný odkaz Greta Thunberg vracia úder Putinovi, cez Twitter mu posiela rafinovaný odkaz 4. októbra 2019, 11:58

Bojovníčka proti klimatickým zmenám síce na prvý pohľad pôsobí ako šíriteľ negativity, v rozhovore však ozrejmuje, že v skutočnosti je jej cieľom vyvrátiť niektoré závery odborníkov: „Aj keď niektorí vedci hovoria, že už sme premárnili šancu na záchranu planéty, takto nemôžeme rozmýšľať,“ dodáva 16-ročná Švédka. 

Za najväčší problém vo všeobecnosti považuje skutočnosť, že si široká verejnosť neuvedomuje, aká veľká klimatická kríza v skutočnosti je. Ľudia podľa nej už dnes kvôli nečinnosti a prehrievaniu Zeme trpia, ako príklady uvádza extrémne suchá, ale aj povodne a hurikány. 

Odporúčané
Obesená figurína Grety Thunberg na moste v Ríme vyvolala obrovské znepokojenie. Polícia už začala vyšetrovanie Obesená figurína Grety Thunberg na moste v Ríme vyvolala obrovské znepokojenie. Polícia už začala vyšetrovanie 8. októbra 2019, 17:12
Domov
Zdieľať
Diskusia