Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2019, 14:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Anastastia Kuzminová ukončila kariéru. Pri lúčení nechýbali ani slzy

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Úspešná biatlonistka to povedala na dnešnej tlačovej konferencii.

V priebehu tlačovej konferencie Slovenského biatlonového zväzu v Bratislave úspešná športovkyňa Anastasia Kuzminová oznámila ukončenie svojej aktívnej kariéry. Účasť na individuálnych pretekoch sa rozhodla ponechať už v apríli, nakoniec sa ale už nezúčastní ani v štafete, informuje SME.

Počas konferencie prehlásila, že sa biatlonu venovala celých 20 rokov a ukončenie aktívnej kariéry preto označila za jedno z najväčších životných rozhodnutí. O skončení so športom v rámci aktívnej kariéry začala Nasťa podľa vlastných slov uvažovať už v priebehu minulého roka na ZOH v Pjongčangu.

Anastasia Kuzminová na tlačovej konferencii oznámila ukončenie kariéry (2. október 2019)

Anastastia Kuzminová ukončila svoju kariéru
Anastastia Kuzminová ukončila svoju kariéru Zdroj: TASR – Jaroslav Novák

35-ročná Kuzminová našu krajinu začala reprezentovať v roku 2008 a doposiaľ pre Slovensko na ZOH získala tri strieborné a rovnaký počet zlatých medailí. Ešte v tomto roku navyše stihla získať titul majsterky sveta v Östersunde. Za celú svoju kariéru bola 6-krát tretia, 15-krát druhá a 18-krát víťazom.

Pri svojom dojemnom preslove sa poďakovala našej krajine a jej jednotlivým zložkám, ako napríklad Ministerstvu obrany či Slovenskému olympijskému a športovému výboru, za pomocnú ruku počas jej kariéry na Slovensku. Aj keď ukončila aktívnu kariéru, chce naďalej pôsobiť v športovom prostredí a motivovať ľudí k zdravému životnému štýlu.

Odporúčané
10 najpamätnejších výkonov a momentov z olympiády v Pjongčangu 10 najpamätnejších výkonov a momentov z olympiády v Pjongčangu 25. februára 2018, 19:49
Domov
Zdieľať
Diskusia