Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2019, 22:38
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Stíhačka MiG-29 havarovala pri Nitre. Pilot prežil, horiace trosky našli v lese, prvé foto z miesta nehody (Aktualizované)

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V našich končinách netradičný druh nehody.

V sobotu večer o 21:30 došlo k havárii slovenskej stíhačky typu MiG-29 v blízkosti Nitry, v obci Nové Sady. Polícia na svojej stránke na Facebooku informovala, že možnou príčinou nehody je nedostatok paliva. Podrobnosti budú objasnené neskôr. K miestu vycestoval minister obrany Peter Gajdoš aj záchranné zložky. Požiar sa podarilo uhasiť, na miesto prídu vyšetrovatelia leteckých nehôd. Pilot je v bezpečí, stihol sa včas katapultovať, previezli ho na pozorovanie do nemocnice. Podľa predbežných informácií musel zmeniť miesto pristátia, kvôli zlému počasiu na základni Sliač, neskôr hlásil problémy, keď sa ich nepodarilo vyriešiť nasmeroval lietadlo do neobývanej oblasti a katapultoval sa. Zabránil tak škodám, ale aj obetiam na životoch, ktoré hrozili, ak by stíhačka nekontrolovane havarovala v obývanej oblasti.

Domov
Zdieľať
Diskusia