Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2019, 15:51
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kvôli leteckej tragédii tímu Lokomotiv sa už nikdy nemalo hrať 7. septembra, KHL sľub porušila, dnes sú na programe 4 zápasy

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

7. septembra 2011 sa zrútilo lietadlo, na ktorého palube sedeli hráči a zvyšok tímu Lokomotiv Jaroslavľ vrátane nášho Pavla Demitru. KHL vydržalo 8 rokov, kým na tragédiu a svoje sľuby zabudla.

7. septembra 2011 sa zrútilo lietadlo, v ktorom sa do Minsku na otvárací zápas sezóny presúval ruský klub Lokomotiv Jaroslavľ. Obrovská tragédia zasiahla celý hokejový svet vrátane Slovenska, keďže sa v tom čase na palube nachádzal aj Pavol Demitra. Zahynul vo veku 36 rokov krátko po tom, čo sa oficiálne rozlúčil s reprezentačnou kariérou. 

Po oficiálnej rozlúčke ešte prišla samotná ruská liga KHL s nápadom, že si pamiatku tímu Lokomotiv uctia špeciálnym spôsobom. Každý rok mal byť práve 7. september dňom, kedy na programe nebudú žiadne zápasy, aby si mohli fanúšikovia aj hráči uctiť spomienku. Oficiálne to KHL napísala aj na svoj Twitter.

Zdá sa však, že predstaviteľom ligy dlho nadšenie nevydržalo. Dnes sú totiž na programe hneď 4 zápasy, a to od rána 9:00 až do večera. Po ôsmich rokoch si tak pripomíname nešťastnú udalosť aj smutnou správou, ktorá zatiaľ nemá od predstaviteľov ruskej kontinentálnej súťaže vysvetlenie. 

KHL sľúbila, že ako spomienku na tragédiu tímu Lokomotiv sa už nikdy nebudú hrať zápasy 7. septembra, dnes sú na programe štyri
KHL sľúbila, že ako spomienku na tragédiu tímu Lokomotiv sa už nikdy nebudú hrať zápasy 7. septembra, dnes sú na programe štyri
Domov
Zdieľať
Diskusia