Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2019, 15:20
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zakladateľ centra na liečenie homosexuálov priznal, že je gej

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pred verejnosťou povedal, že v minulosti ublížil mnohým ľuďom.

McKrae Game je zakladateľom jedného z najväčších terapeutických programov pre homosexuálov v USA s názvom Hope for Wholeness. 2 roky po vylúčení z neho sa však priznal, že aj on sám je homosexuálom. „Mýlil som sa, odpustite mi,“ napísal ľuďom na svojom facebookovom profile.

Game bol podľa portálu Dazed kedysi ženatým mužom, no po homosexuálnej afére vstúpil do terapeutického centra Exodus a na základe týchto skúseností vytvoril vlastný program údajného liečenia homosexuality.

Konverzná terapia nie je iba klamstvom, ale aj veľmi škodlivým procesom, pretože ide o falošnú reklamu,“ povedal pre Post and Courier. Sám seba opisuje ako bývalého náboženského fanatika, ktorý ubližoval ľuďom. Mnohí homosexuáli sa mu v minulosti zverili, že kvôli jeho slovám sa pokúsili spáchať samovraždu.

Podľa prieskumu kalifornskej UCLA School of Law sa v USA týmto spôsobom lieči zhruba 700 000 ľudí z LGBTQ komunity. Centrá na liečenie homosexuality sú zakázané v 18 amerických štátoch. McKrae Game však nepatrí medzi jediných predstaviteľov podobných centier, ktorí sa od svojho niekdajšieho spôsobu života odvrátili.

Podobným príkladom je aj bývalý prezident Exodus International Alan Chambers, ktorý v roku 2013 ukončil fungovanie ním vytvorenej organizácie po tom, ako priznal, že je homosexuál.

Odporúčané
Zavreli ho na psychiatriu, lebo sa mu páčia aj muži. Vlada alias Bosú Nohu pozná celá Bratislava (Rozhovor) Zavreli ho na psychiatriu, lebo sa mu páčia aj muži. Vlada alias Bosú Nohu pozná celá Bratislava (Rozhovor) 7. augusta 2019, 13:29
Domov
Zdieľať
Diskusia