Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2019, 17:03
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Vraj obľuboval príliš mladé dievčatá, zabiť ho chcel aj Černák. Vražda bratislavského mafiána je premlčaná

ZAUJÍMAVOSTI MIKULÁŠ ČERNÁK PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Páchateľa nenašli.

Reč je o Petrovi Steinhübelovi, niekdajšom vlastníkovi bratislavských Mraziarní. Jeden z prvých mafiánov na Slovensku zomrel po výstrele z ukradnutej pušky, páchateľa nenašli, informuje SME.  Obávaný mafián robil vrásky mnohým ľuďom, vyhrážal sa aj novinárom. 

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07

„Naložili ma do auta a odviezli k svojmu šéfovi do bratislavských mraziarní. Mal mi potrebu vysvetliť, že moje reportáže o ňom mu kazia kšefty. Čo ma zarazilo, mal som zopár akože kamarátskych telefonátov od ľudí z brandže, ktorí ma vystríhali pred reportážami o niektorých mafiánoch. Bolo zjavné, že s nimi mali nejaké kšefty,“ spomínal v rozsiahlom rozhovore Patrik Herman, vtedajší investigatívec a dnes tvár televízie Markíza.

Vraj obľuboval príliš mladé dievčatá, zabiť ho chcel aj Černák. Vražda bratislavského mafiána je premlčaná
Zdroj: TASR

Bratislavský mafián Peter „Žaluď“ Steinhübel prežil niekoľko atentátov. Najskôr 5 guliek do tela, neskôr výbuch auta. Osudnou sa mu stala noc 4. augusta 1999, keď presadal z Ferrarri do pancierového Mercedesu, zastrelili ho. Vrah sa však nenašiel ani po rokoch vraždy. Vyšetrovanie polícia ukončila. 

Odporúčané
Slovenskí mafiáni odrezávali hlavy, telá mleli mlynčekom na mäso či topili v kyseline. Výbuchy a streľby boli v 90. rokoch bežné Slovenskí mafiáni odrezávali hlavy, telá mleli mlynčekom na mäso či topili v kyseline. Výbuchy a streľby boli v 90. rokoch bežné 31. marca 2019, 17:24

Patril medzi mafiánov, ktorí si v čase brutálnych vrážd a násilia zarábal inteligenciou. Hovorilo sa o ňom ako o múdrom mafiánovi. „O Žaluďovi sa všeobecne hovorí, že to bol bystrý podnikateľ. Podľa mňa to ale nebol žiadny intelektuál, ale primitív. To, že mal čuch na biznis, to mal v tom čase kdekto. Svojím podnikaním nebol výnimočný, nerobí to z neho inteligentného,“ povedal bezpečnostný analytik Milan Žitný.

Žaluďa chcel zabiť aj Mikuláš Černák, ktorý dnes sedí za mrežami. Pokus o atentát mu ale nevyšiel. O Steinhübelovi sa povrávalo, že bol pedofil a nepoznal hranice. Možno práve chamtivosť ho pripravila o to najcennejšie, čo človek má – ľudský život.

Odporúčané
Mafián Reichel: Keď som vošiel do miestnosti, Černákovci mu rezali hlavu Mafián Reichel: Keď som vošiel do miestnosti, Černákovci mu rezali hlavu 28. júla 2019, 14:48
Domov
Zdieľať
Diskusia