Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2019, 13:47
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Sagan jazdí ako prasa, tvrdí bývalý český cyklista

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bývalý profesionálny cyklista Lubor Tesař má voči Saganovmu štýlu výhrady.

Bývalý český cyklista, 48-ročný Lubor Tesař, poskytol svoje skúsenosti portálu bezfrazi.cz, informovali tvnoviny.sk, kde porovnal súčasnú a jeho éru cyklistiky, pričom sa vyjadril aj na adresu Petra Sagana. Skalných fanúšikov jeho slová s najväčšou pravdepodobnosťou nepotešia.

Jedným z najväčších problémov súčasnej cyklistiky je podľa Tesařa minimálny vzájomný rešpekt, omnoho viac sa prejavuje rivalita, pričom sa súcit čoraz viac vytráca.

Tesař, ako sám uvádza, je fanúšikom Petra Sagana, ktorý podľa jeho slov vrátil cyklistiku do minulosti, kde bolo menej taktiky a viac súbojov muža proti mužovi. Sagan je podľa neho dôvod, prečo ľudia chodia čakať k tratiam a zapínajú si Tour de France v televízii

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan),

Sagan však podľa českého excyklistu nie je perfektný a už v minulosti o ňom vyhlásil, že sa na bicykli správa ako prasa. Vo svojom neskoršom vyjadrení upresňuje, že tým myslel najmä niektoré Peťove štýly jazdy.

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04

Peter Sagan dominuje v špurtoch, no podľa Tesařa sa práve v týchto fázach z jeho jazdy vytráca ľudskosť. Šprintér má vraj posledných sto metrov ísť čo najväčšmi rovno, no Sagan takmer vždy riskuje a je konfliktný. Minulý rok vraj síce vyhral etapu Okolo Švajčiarska, no len preto, že vytlačil svojho súpera Degenkolba od tímového kolegu, ktorý mu rozbiehal finiš, čím využil silu a agresivitu. To podľa Libora Tesaře nie je úplne fér.

O tomto sa však hovorí len vtedy, keď dôjde k vážnejšiemu incidentu, napríklad keď bol Sagan v roku 2017 vylúčený z Tour de France po kolízii s Cavendishom. Ten je podľa skúseného cyklistu ešte bezohľadnejší, preto vraj všetci ľutovali Sagana, čo nebolo na mieste. Peťo mal totiž o Cavendishovi dobre vedieť a dovolil mu pretlačiť sa popri ňom, obaja teda preukázali značnú dávku zvrátenosti.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan),

To však nie je problémom len Sagana, ale celkovej modernej cyklistiky. Väčšina súčasných cyklistov, ktorí sa umiestňujú na prvých priečkach, má problémy s vypočítavou jazdou, no Tesař dodáva, že zrejme je to predsa len potrebné, aby človek skončil na prvom mieste.

Bývalý český cyklista tak uzatvára, že síce je v jeho očiach Sagan športovou superhviezdou, určite ho nepovažuje za žiadneho rytiera cyklistiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia