Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2019, 10:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Košiciach sa už hokejové MS hrať nebudú. Slovensko dostalo od šéfa IIHF jasný odkaz

ŠPORT HOKEJ KOŠICE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Naša aréna v Košiciach už nepostačuje štandardom.

Majstrovstvá sveta v hokeji na Slovensku sa ešte neskončili, ale už dnes vieme, že v Košiciach sa už budúcnosti hrať nemôžu. Uviedol to šéf Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel, keď diskutovali s najvyšším mužom nášho hokeja Martinom Kohútom na tlačovej konferencii, uviedol Denník N.

Aj keď Fasel uznal, že atmosféra v Košiciach bola fenomenálna, štadión v metropole východu už kapacitne nespĺňa požiadavky majstrovstiev sveta. Zatiaľ čo v Bratislave mal štadión na šampionát kapacitu okolo 9-tisíc divákov, v Košiciach dokázala Steel Aréna po úpravách a odovzdaní lístkov pre partnerov prijať len okolo 7-tisíc fanúšikov, čo je príliš málo.

V Košiciach sa už hokejové MS hrať nebudú. Slovensko dostalo od šéfa IIHF jasný odkaz
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Fasel hovorí, že na majstrovstvách sveta by mali mať štadióny kapacitu okolo 12 či 14-tisíc, arény s kapacitou menšou ako 10-tisíc pritom už nemajú šancu uchádzať sa o zápasy majstrovstiev. Slovensko by sa mohlo uchádzať o šampionát v rokoch 2026 až 2028, ale dovtedy musíme vymyslieť, ako zabezpečiť dostatočné kapacity štadiónov.

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste 16. apríla 2024, 8:30

Kohút uviedol, že do úvahy pripadá výstavba novej veľkej haly na strednom Slovensku, z ktorej by mohli mať úžitok Banská Bystrica aj Zvolen. Ako sám povedal, máme na to niekoľko rokov, aby sme zabezpečili potrebné financovanie, inak môžeme na šampiónaty zabudnúť.

Domov
Zdieľať
Diskusia