Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2019, 20:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Viac ako 1099 lajkov za necelú hodinu. Vyskúšali sme Tinder cez ženský profil, Slováci v reakciách na našu Simonu nesklamali

ZAUJÍMAVOSTI ONLINE ZOZNAMKY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vyskúšali sme si na Tinderi úlohu ženu, ktorej sa pokúšali dvoriť muži prevažne zo Slovenska.

Ak momentálne nemáš stálu známosť, hľadáš si frajera či frajerku, alebo len polovičku na jednorazové stretnutia, zrejme najlepšou možnosťou je Tinder. Aplikácia, ktorá bola spustená v roku 2012, dnes denne zaznamenáva miliardy potiahnutí doprava či doľava podľa toho, či máš o človeka záujem, alebo by si ho radšej preskočil.

Neznáma nie je ani na Slovensku. Aj keď v menších slovenských mestách nefunguje takmer vôbec, a teda tam ťažko nájdeš známosť na stretnutie, v Bratislave je situácia rozdielna. Na Tinder chodí množstvo ľudí v hlavnom meste, pričom aktivite v aplikácii pomáha aj blízkosť miest ako Viedeň či maďarských hraníc. My sme sa preto zamýšľali nad tým, ako vyzerá používanie Tinderu z pohľadu ženy.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sme vytvárali profil sympatickej Simony z Bratislavy
  • Čo sa stalo v úvodných 5 minútach, keď sme profil založili
  • Aké podmienky sme v profile Simony nastavili
  • Ako prebiehalo prvých 60 minút našej aktivity na Tinderi
  • Aké návrhy sme začali dostávať od Slovákov
  • Ktorí Slováci boli odvážnejší a ktorí to skúšali serióznejšie
  • Aký najväčší problém majú Slováci v konverzáciách
  • Koľko lajkov získala Simona za 30 hodín na Tinderi
  • Ako by sme mohli zhodnotiť ženskú skúsenosť v zoznamke

V našej spoločnosti prevláda stereotyp, že na takýchto zoznamovacích aplikáciách si môžu ženy vyberať z veľkého množstva záujemcov, zatiaľ čo muži majú situáciu rozdielnu, pretože za každým potiahnutím doprava nutne nemusia nájsť záujemkyňu či záujemcu. 

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Na jednej strane by sa ti mohlo páčiť, keby si mal stovky potenciálnych partnerov, spomedzi ktorých si môžeš vyberať, ale ako poznamenal jeden kolega, ak si muž a tak veľa spojení so ženami nemávaš, keď sa už nejaké pritrafí, zrejme o teba dotyčná žena má záujem. Nie je to všetko na zahodenie. 

Viac ako 1099 lajkov za necelú hodinu. Vyskúšali sme Tinder cez ženský profil, Slováci v reakciách na našu Simonu nesklamali
Zdroj: Tinder

Ako sme vytvárali 20-ročnú Simonu na Tinderi

Rozhodli sa preto našu hypotézu otestovať v praxi. Aby sme z pozície muža mohli vyskúšať Tinder ako žena, zašli sme na portál, odkiaľ sme si vytiahli bezplatnú fotku sympatickej mladej slečny a pomenovali ju Simona. Hneď vedľa nej sa nachádzala fotka podobnej slečny s rovnakými vlasmi, ktorú sme využili tiež, pretože sedela na útese a sledovala oceán v diaľke. Ako tretiu sme zvolili fotku ruky na volante Range Roveru od Kylie Jenner, nech sme trochu provokatívni.

Rozmýšľali sme nad tým, ako by mohol Tinder s potenciálnym obrovským množstvom spojení fungovať, tak sme si za 14,99 € v aplikácii zaplatili verziu Gold, kde máš možnosť lajkovať ľudí neobmedzene a dokonca vidíš, koľko ľudí ti dalo lajk bez toho, aby si ich lajkol ty. Na Tinderi si môžeš vybrať, ako sa užívateľom má zobrazovať tvoje meno, koľko máš rokov a aký popis v profile si chceš zanechať, lenže overovanie osobnosti trochu viazne. Zároveň si v tejto zoznamke neuvádzaš celé meno, takže praktický každý je v nej anonymný.

Odporúčané
Zaplatím ti 500 € a mám aj kokaín. Vyskúšali sme si Pokec cez ženský profil a zažili divočinu v priebehu pár sekúnd Zaplatím ti 500 € a mám aj kokaín. Vyskúšali sme si Pokec cez ženský profil a zažili divočinu v priebehu pár sekúnd 15. marca 2019, 22:25

Keď sme dávnejšie testovali Pokec zo ženského pohľadu, v priebehu niekoľkých desiatok minút bol náš profil zablokovaný, pretože sme použili podobnú fotku z internetu. Na Tinderi sme takýto problém nemali. Pokojne sme si vytvorili profil, zaplatili prémiové funkcie a dodnes ho môžeme využívať, takže systém veľmi nekontroluje, či profil využíva reálny človek, alebo si len niekto vymyslel novú identitu ako my.

Ak si ešte Tinder nepoužíval, musíme ti objasniť, ako fungujú jednotlivé nastavenia. My sme si vybrali, že chceme len to, aby sa nám medzi potenciálnymi spojeniami objavovali výlučne muži, pričom sme v prvých minútach nastavili maximálnu vzdialenosť vyhľadávania spojení až na približne 160 kilometrov.

Neskôr sme maximálnu vzdialenosť vrátili na okolo 80 kilometrov, keďže sme zistili, že takýto obrovský rádius nám bude skôr na škodu. Tinder teda berie do úvahy, v akom okruhu chceš ľudí vyhľadávať, a na základe tvojej lokalizačnej funkcie v smartfóne určuje, kto je vhodný a kto je už príliš ďaleko. Aj v takejto vzdialenosti nás čakali úctyhodné výsledky.

Dúfam, že tie pery vedia viac, než len dobre vyzerať

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 65315 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako prebiehalo prvých 60 minút našej aktivity na Tinderi
  • Aké návrhy sme začali dostávať od Slovákov
  • Prečo nás jeden chlapík začať urážať
  • Ktorí Slováci boli odvážnejší, a ktorí to skúšali serióznejšie
  • Aký najväčší problém majú Slováci v konverzáciách
  • Koľko lajkov získala Simona za 30 hodín na Tinderi
  • Ako by sme mohli zhodnotiť ženskú skúsenosť v zoznamke
Domov
Zdieľať
Diskusia