Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2019, 12:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dumbledore a Grindelwald mali intenzívny sexuálny vzťah, potvrdila J. K. Rowling

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Obaja čarodejníci si vraj svoje city do istej miery opätovali.

Fanúšikovia magického sveta Harryho Pottera vedia už od roku 2007, že Albus Dumbledore bol v skutočnosti homosexuál. Naznačovalo tomu viacero indícií v samotných knihách, ale otázka homosexuality dlhoročného riaditeľa Rokfortu sa znovu začala vo veľkom rozoberať minulý rok, keď do kín prišiel film Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny.

Aj keď v samotnom filme nemali diváci možnosť vidieť jasné objasnenie situácie medzi Dumbledoreom a Grindelwaldom, samotná J. K. Rowling sa o vzťahu rozrozprávala v rámci bonusových scén na Blu-ray verzii filmu. Ako píše Radio Times, fanúšikom prezradila, že vzťah to nebol jednostranný.


Grindelwald podľa spisovateľky opätoval city Dumbledorea. Spoločný vzťah mal byť neuveriteľne intenzívny, vášnivý a plný lásky. Rowling sa zamýšľala nad tým, že v žiadnom vzťahu si človek tak celkom nemôže byť istý tým, čo tá druhá osoba cíti, a podobne to vyzeralo aj medzi týmito dvomi čarodejníkmi.

Rowling priznala, že vzťah čarodejníkom mal nepochybne svoju sexuálnu stránku, avšak jej viac záleží na emóciách, ktoré zažívali. Tieto city sú podľa nej najfascinujúcejšie na každom vzťahu medzi ľuďmi, nielen v romantickom, heterosexuálnom či homosexuálnom. Zamerala sa tak skôr na podstatu medziľudských spojení ako na sexuálnu oblasť.

Domov
Zdieľať
Diskusia