Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2019, 2:12
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Takýto krvavý Mesiac budeš pozorovať už o týždeň. Podľa náboženských fanatikov sa však blíži koniec sveta

ZAUJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložiť Uložené

Všetci tu zomrieme. Znovu.

Už čoskoro budeš môcť pozorovať úžasné a úplné zatmenie Mesiaca, ktoré tu máme v priemere len raz za takmer 4 roky – v tomto storočí 28-krát. V noci z 20. na 21. januára bude Mesiac úplne zakrytý tieňom, pričom pred a po zatmení nadobudne obdivuhodnú krvavočervenú farbu.

Nebyť nezvyčajnej farby, samotné zatmenie by nebolo natoľko fascinujúcim, keďže tmavý Mesiac jednoducho nevidno. Takto sa však na oblohu určite oplatí pozrieť a o zatmení ti čoskoro prinesieme viac informácií.

Takýto krvavý Mesiac budeš pozorovať už o týždeň. Podľa náboženských fanatikov sa však blíži koniec sveta
Zdroj: ESA

Už teraz je však jasné, že si takýto úkaz niekto bude vysvetľovať zle. Krvavý Mesiac sa už teraz nepáči kresťanom s radikálnejšími názormi, podľa ktorých ide o znak božskej katastrofy. Krvavý Mesiac sa spomína aj v náboženskej literatúre s názvom Four Blood Moons: Something is about to change a podľa autora a jeho prívržencov ide o koniec sveta.

Odvolávajú sa totiž na jeden z veršov v Knihe proroka Joela, podľa ktorého po krvavom Mesiaci nenasleduje už nič iné, než len zničujúci návrat Boha, takže radšej rýchlo utekaj na spoveď, kým tu všetci nezhoríme.

Odporúčané
Ak si milovník vesmíru, v Brne je miesto pre teba. Pozri si, ako vyzerá štúdium kozmických technológií a kde sa môžeš uplatniť Ak si milovník vesmíru, v Brne je miesto pre teba. Pozri si, ako vyzerá štúdium kozmických technológií a kde sa môžeš uplatniť 11. januára 2024, 9:00

V rôznych cirkvách už vznikajú znepokojujúce proroctvá o blížiacej sa apokalypse a nám neostáva nič iné, ako len sledovať, či tentokrát ten koniec sveta naozaj dorazí. Alebo sa jednoducho len kochať krásnou mesačnou farbou.

Domov
Zdieľať
Diskusia