Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2019, 10:08
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Manžela zabila strojom na výrobu klobás. Kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Motív vraždy? Finančné obohatenie.

Mnohí sérioví vrahovia sa vydávajú na lov svojich obetí skrátka preto, že ich k tomu vedie akási vnútorná potreba a za ich činmi by sme nemuseli hľadať žiaden racionálny motív. V danom ohľade sa však Belle Gunnes, prezývaná aj pekelná Belle, veľmi líšila. 

Medzi rokmi 1884 až 1908 táto na svoju dobu mimoriadne mohutná, približne 180 centimetrov vysoká a 90 kilogramov vážiaca žena, zabila 14 až 40 obetí, medzi ktoré sa radili jej nápadníci, manželia i deti. Nešlo však o akési nutkanie, ale o cielenú snahu zarobiť na finančných podvodoch.

Belle Gunnes

Manžela zabila strojom na výrobu klobás a kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti
Manžela zabila strojom na výrobu klobás a kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti Zdroj: commons.wikimedia.org

 

Pôvod zla

Belle síce vraždila v amerických štátoch Illinois a Indiana, no pochádzala z Nórska. O zrode jej krutosti koluje istý príbeh, ktorý však nebol nikdy potvrdený. Belle údajne otehotnela ako 18-ročná a počas tehotenstva navštívila miestnu zábavu.

V priebehu tanca ju bližšie neurčený muž odvliekol a napadol. Belle mal kopnúť do brucha, kvôli čomu následne potratila. Nórska polícia však po mužovi nikdy nepátrala, pretože pochádzal z miestnej bohatej rodiny.

Krátku dobu na to mal predpokladaný útočník zomrieť na rakovinu žalúdka. Náhoda? Zrejme áno. Povaha mladej Nórky sa ale od tejto udalosti podľa daného príbehu diametrálne zmenila.

Manžela zabila strojom na výrobu klobás a kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti
Manžela zabila strojom na výrobu klobás a kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti Zdroj: www.youtube.com

 

Cesta do Ameriky, prvý finančný podvod a vraždy

Niekoľko rokov ako slobodná žena pracovala na blízkej farme, no neskôr po vzore svojej sestry odišla do Spojených štátov. Do Ameriky pricestovala ako Brynhild Paulsdatter Storseth, ale krátko na to sa nechala premenovať na Belle. Podobne ako v Nórsku, aj v Chicagu (štát Illinois) sa zamestnala ako slúžka.

V roku 1884, kedy začalo jej vraždenie, sa vydala za muža menom Mads Albert Sorenson. Spoločne si otvorili cukráreň, ktorá však nebola príliš zárobková. S úbytkom financií teda zrejme prišlo k prvému poistnému podvodu a ich dom aj cukráreň ľahli popolom.

Domov
Zdieľať
Diskusia