Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2018, 21:39
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Zdravotník zachránil z horiaceho pekla 24 ľudí a roztopil svoje auto. Automobilka mu prisľúbila nové

ZAUJÍMAVOSTI POŽIAR
Uložiť Uložené

Kalifornia zažíva v týchto dňoch skutočné peklo na Zemi.

Kalifornia nepretržite zápasí s vôbec najničivejšími požiarmi v jej histórii, ktoré si podľa dnešnej správy vyžiadali už 50 ľudských životov a stovky osôb zostávajú stále nezvestnými. A hoci u nás nie sú lesné požiare pravidlom, nemožno s istotou vylúčiť, že sa s podobným scenárom v budúcnosti nestretneme i my.

Niekoľko ohnísk rozmiestnených po severe Kalifornie spôsobili a stále spôsobujú katastrofálne škody a vôbec najrozsiahlejší požiar paradoxne označený aj ako Táborák zničil už viac než 7 600 rodinných domov. V sumáre bolo zatiaľ viac než 300 000 obyvateľov nútených opustiť svoje domovy a hoci v oblastiach zasahujú tisícky hasičov, ešte stále nie sú dve najrozsiahlejšie ohniská dostatočne pod kontrolou. Ku dnešnému dňu stihlo vyhorieť 930 km² Kalifornie. Pre porovnanie, rozloha Bratislavy je 367,6 km² (podrobnejšie informácie nájdeš tu).

Zdravotník zachránil z horiaceho pekla 24 ľudí a roztopil svoje auto. Automobilka mu prisľúbila nové
Zdroj: Allyn Pierce

Každá osoba, ktorá priložila ruku ku záchrane obyvateľov, majetku či prírody, je hrdinom. O jeden z hrdinských príbehov so šťastným koncom sa zaslúžil aj zdravotník Allyn Pierce. Namiesto toho, aby dodržal evakuačný plán a opustil oblasť, sa vrátil do nemocnice v plameňoch zachvátenom meste s nie moc šťastným názvom Paradise.

Odporúčané
Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí 24. novembra 2023, 9:30

Po tom, čo sa hasičom podarilo spriechodniť cestu, prevážal na svojom pick-upe Toyota Tundra ľudí do bezpečia, pričom sa počet zachránených ľudských životov zastavil až pri čísle 24. Auto prirodzene utrpelo poriadne škody a Allyn v neskôr zverejnenom príspevku na Instagrame odkázal výrobcovi, že toto auto jemu, ale i ostatným zachránilo život.

Zdravotník zachránil z horiaceho pekla 24 ľudí a roztopil svoje auto. Automobilka mu prisľúbila nové
Zdroj: Allyn Pierce

Automobilka nenechala fotografie bez povšimnutia a zdravotníkovi v komentári prisľúbila bezplatné obdržanie úplne nového auta. A hoci možno tento akt poňať pesimisticky a hľadať v ňom marketingový ťah, majiteľ nového auta bude v súčasnej situácii viac než milo prekvapený. 

Domov
Zdieľať
Diskusia