Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2018, 10:21
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Trojkový bavorák útočí v top forme. M340i sa parametrami doťahuje na minulú M3-ku

TECH BMW RAD 4
Uložiť Uložené

Z Mníchova prichádza správa o športovej verzii nového radu 3.

Nie je tomu tak dávno, čo nás BMW zoznámilo s dlho očakávanou, úplne novou generáciou radu 3. Jeho dizajn je síce stále prijatý vskutku rozporuplnejšie, podstatnejšie však je, že po technickej stránke nás Bavori nesklamali. A to pritom este zďaleka nevyložili všetky karty na stôl. To sa však začína meniť, keďže z Mníchova prichádza správa o tom, že do portfólia sa ešte pred samotným predajom zaraďuje ostrá verzia M340i xDrive, ktorá poslúži ako dočasný top model v ponuke.

I keď ikonické vyhotovenie 30i už nedisponuje radovým šesťvalcom, ale silným dvojlitrovým štvorvalcom, v prípade 40i-čka sa chvalabohu downsizing naďalej nekoná. Svedkami sme tak 3-litrového radového šesťvalca, ktorého výkon sa vyšplhal až na úroveň 275 kW / 374 koní a 500 Nm. Vďaka novovyvinutému agregátu s hliníkovým blokom a valcami dokáže trojka akcelerovať z pokoja na stovku len za 4,4 sekundy. Maximálka je štandardne limitovaná na úroveň 250 km/h.

Trojkový bavorák útočí v top forme. M340i sa parametrami doťahuje na minulú M3-ku
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Eurokomisárov poteší prítomnosť filtrov pevných častíc, vďaka čomu dokáže agregát M TwinPower Turbo spĺňať emisné normy Euro 6d-TEMP. Pre verziu M340i xDrive je štandardom 8-stupňová športová prevodovka s funkciou Launch Control, elektronicky ovládaný zadný diferenciál M Sport a v neposlednom rade, ako naznačuje označenie, pohon všetkých štyroch kolies xDrive.

Odporúčané
BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii 14. októbra 2023, 10:00

Voliteľnou opciou je M adaptívny podvozok s elektronicky riadenými tlmičmi, už v základe však určite poteší variabilné športové riadenie, brzdy M Sport či 18" M-kové disky z ľahkých zliatin. Opticky sa vyhotovenie líši len v detailoch – športový optický balík s agresívnejším tvarovaním je samozrejmosťou, jednou z mála rozdielov je teda len špecifický strieborný odtieň doplnkov a podlhovasté koncovky výfukov. Cenové relácie zatiaľ nepoznáme.

Domov
Zdieľať
Diskusia