Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2018, 17:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci nechávajú bicykle z bikesharingu kdekoľvek sa im zachce. Nájdeš ich uprostred ulice či v kríkoch

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Bikesharing sa stal v Bratislave veľmi populárnym.

Spustenie bikesharingu v Bratislave sa nezaobišlo bez viacerých komplikácií. Všetci si zrejme spomíname na to, ako sa bicykel objavil v bratislavskom paneláku na medziposchodí, alebo ako ho niekto pred pár týždňami rovno hodil do vody. Väčšina týchto fotografií a príbehov sa objavila na facebookovej stránke Zomri, kde nájdeš možné aj nemožné momentky z našej krajiny.

Za uplynulý týždeň pribudli Zomri do albumu nové fotografie z ulíc hlavného mesta. Pri spúšťaní bikesharingu mali mnohí z nás obavy, či si všetci Slováci budú vedieť zvyknúť na jednoduchý princíp fungovania tejto služby. Netreba na to nič zložité, jednoducho si požičať bicykel a po skončení používania ho opäť zabezpečiť v stojane na to určenom.

Najmä druhá časť pokynov bola zrejme pre viacero ľudí príliš zložitá na pochopenie, pretože nezabezpečené bicykle sa zjavujú na tých najbizarnejších miestach. Mohol by si ich nájsť v kríkoch, vedľa áut na parkoviskách, len tak pod oknom bytovky a napokon aj rovno uprostred rušnej ulice. Jeden z bicyklov jazdec odstavil na Poštovej ulici v Bratislave a nechal ho tam ako na výstave. 

Domov
Zdieľať
Diskusia