Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2018, 0:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Hráči sa v Red Dead Redemption 2 bavia zabíjaním feministiek. Na internete si už vyslúžili silnú kritiku

TECH
Uložiť Uložené

Hra ponúka otvorený svet s nekonečnými možnosťami.

Red Dead Redemption 2 je hrou neobmedzených možností. Po postupnom prekonávaní misií a objavovaní sveta máš šancu naraziť na tie najbizarnejšie situácie aj momenty, ktoré kedysi naozaj formovali našu dnešnú spoločnosť.

Hra sa odohráva na prelome 19. a 20. storočia, keď ženy v drvivej väčšine krajín planéty mohli o zrovnoprávnení s mužmi a volebnom práve iba snívať. Tvorcovia preto do hry popridávali aj misie, pri ktorých pomáhaš vtedajším sufražetkám a feministkám bojujúcim za práva žien.

Jedna z nich postáva v meste vedľa nápisu o tom, ako si ženy zaslúžia volebné právo. Hráči majú možnosť ju konfrontovať a vypočuť si jej rozprávanie o tom, ako ženy do desiatich rokov od získania volebného práva zvolia za prezidentku práve ženu a zo sveta zmiznú vojny.

Napriek trefnej historickej vsuvke nemajú všetci hráči trpezlivosť na to, aby ženu počúvali, a tak ju začnú mlátiť, chytia ju lanom, zviažu a nechajú zožrať krokodílom. Na YouTube sa v posledných dňoch objavujú videá od rôznych tvorcov, kde ľudia vymýšľajú najkreatívnejší spôsob, ako feministku zavraždiť.

Youtuber Shirrako ju zbil, alebo zviazal a hodil na koľajnice, aby ju prešiel vlak. Vo vyjadrení pre portál Vice skonštatoval, že šlo len o vtipný moment zo streamu, ktorý sa ľuďom zapáčil. Vývojári ženu údajne naprogramovali tak, aby jej vykrikovanie prekrývalo konverzácie hlavného hrdinu s postavami, a tak sa Shirrako rozhodol ženu zbiť.

Aj keď zabíjanie feministky mnohých ľudí nahnevalo a na Rockstar Games aj samotných hráčov sa zniesla vlna kritiky, pod videami by si našiel desiatky komentárov, ktoré sa zo zabíjania feministky vytešujú.

V reakciách padajú názory o tom, ako si smrť zaslúži každá feministka, čo hraničí so zdravým rozumom. Humorná situácia sa tak veľmi rýchlo dokázala obrátiť na zbierku nechutností.

Domov
Zdieľať
Diskusia