Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2018, 18:06
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Tom a Jerry ožijú ako skutočné postavy v celovečernom filme. Animáciu vystriedajú ľudia a CGI zvieratá

FILMY A SERIÁLY TOM A JERRY
Uložiť Uložené

Warner Bros. sa navyše chystá aj na ďalšie známe rozprávky a plánuje okolo nich vystavať vlastné univerzum.

Legendárne animované duo Tom a Jerry rozosmievalo (a stále rozosmieva) celé generácie divákov. Ich eskapády sa stali právom kultové a Hollywood im teraz plánuje vdýchnuť nový život. Chystá totiž ich hranú adaptáciu.

Konkrétnejšie pôjde o mix hraného filmu a CGI, pričom obaja hlavní hrdinovia budú stvárnení digitálne. O réžiu sa postará Tim Story, zodpovedný napríklad za Fantastic Four z roku 2005 (a následný sequel) či Ride Along.

Tom a Jerry ožijú ako skutočné postavy v celovečernom filme. Animáciu vystriedajú ľudia a CGI zvieratá
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer

Nie je to prvýkrát, čo sa Tom a Jerry stali predmetom rebootu či celovečerného spracovania. Doterajšie snímky však boli kompletne animované a väčšinou nedopadli nijako slávne. Okrem Toma a Jerryho sa plánuje aj hraná adaptácia seriálu Wiley E. Coyote and Road Runner a taktiež aj animovaný celovečerák Scooby-Doo.

Ten by mal tentokrát zrežírovať Chris Columbus (Harry Potter a kameň mudrcov). Warner Bros. však pri týchto projektoch neplánuje zastaviť. Chystá sa totiž okolo známych kreslených rozprávok vytvoriť vlastné univerzum s názvom Hanna-Barbera Cinematic Universe, do ktorého bude patriť aj filmová adaptácia seriálu Jetsons, Wacky Races, reboot Flinstoneovcov a Space Jam 2.

Nie je jasné, či jednotlivé filmy budú medzi sebou nejako previazané, ale vzhľadom na ich rôznorodosť zrejme pôjde o samostatné filmy, ktoré proste budú patriť pod spoločného filmového vesmíru.

Tom a Jerry ožijú ako skutočné postavy v celovečernom filme. Animáciu vystriedajú ľudia a CGI zvieratá
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer

Duo William Hanna a Joseph Barbera patrí medzi klasikov animovanej komédie a mnoho seriálov z ich dielne sú dnes zaslúženými klasikami. Pre filmárov to samozrejme predstavuje riziko a zároveň výzvu, aby dokázali dostáť povesti slávnych predchodcov a zároveň oslovili nových divákov. 

V minulosti sme už síce dostali dva diely Scooby-Doo, tie však dopadli pomerne tragicky. Snáď tentokrát Warnerovci vykročia lepšie a my sa dočkáme kvalitných filmov.

Domov
Zdieľať
Diskusia