Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2018, 14:11
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

IKEA začala zákazníkom v Indii voziť nábytok na elektrických rikšách. Solárne vozidlá majú vyriešiť problém s hustou dopravou

TECH ELEKTROMOBILY IKEA INDIA
Uložiť Uložené

Tradičné indické rikše budú nabíjané pomocou 4000 solárnych panelov nainštalovaných na streche budovy.

Švédsky nábytkársky gigant IKEA len pred pár dňami otvoril svoj úplne prvý obchod v Indii a pri tejto príležitosti sa rozhodol predstaviť unikátnu novinku. Spoločnosť bude totiž zákazníkom ich zakúpený nábytok dovážať na tradičných indických rikšoch, v rámci širokej ponuky viacerých druhov dopravy.

Ide o špeciálne elektrické vozidlá na solárny pohon, ktoré nielenže budú disponovať jedinečným farebným dizajnom, no taktiež budú schopné vďaka svojim malým rozmerom lepšie, rýchlejšie a efektívnejšie prenikať hustou indickou dopravou. Rikše budú tvoriť až 20 percent z celkového počtu vozidiel určených na rozvoz nábytku.

Prvá indická "modro-žltá predajňa" sa nachádza v meste Hajdarábad ležiacom na južnom území krajiny. Elektrické rikše tam budú nabíjané pomocou 4000 solárnych panelov nainštalovaných na streche budovy. Prebytočná solárna energia bude údajne slúžiť na chod celého obchodu, osvetlenie, elektrinu a podobne. Slnečná energia sa v súčasnosti používa až v 90% predajniach IKEA po celom svete.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Obchod v Hajdarábade sa staval dva roky a na jeho oficiálne otvorenie prišlo približne 40-tisíc nadšených zákazníkov. Spoločnosť má podľa všetkého v pláne do siedmych rokov vybudovať v Indii ešte minimálne ďalších 24 predajní.

Domov
Zdieľať
Diskusia