Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2018, 10:34
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dnes začína Tour de France. Podarí sa Saganovi napraviť si chuť po minuloročnom kontroverznom vylúčení?

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Neodmysliteľnou súčasťou prázdnin je vďaka Petrovi aj prestížna cyklistická súťaž Tour de France, ktorá vstupuje do 105. ročníka.

Len pár rokov dozadu Slováci ledva tušili a rešpektovali, že vôbec akási prestížna cyklistická súťaž Tour de France existuje. Podobne to však máme s každým športom, resp. podujatím, kde sa nám práve nedarí, prípadne v ňom nemáme žiadneho úspešnejšieho reprezentanta. Všetko však zmenil hneď pri debutovej účasti Peter Sagan, ktorému sa darilo zbierať úspechy v každej etape, čo pochopiteľne pútalo pozornosť obyvateľov Slovenska.

Postupne sa vypracoval na každoročného favorita a zrazu je pre nás cyklistika národným športom podobne ako hokej alebo futbal. Ak sa nám práve aspoň trochu darí. Peter Sagan sa stal celosvetovo uznávaným fenoménom a dnes je už jedným z najlepších, ak nie najlepším cyklistom planéty.

Najväčším favoritom na zisk zeleného dresu je určite aj tento rok a my jeho výkony budeme môcť sledovať práve od dnešného dňa, kedy oficiálne začína 105. ročník Tour de Frace. 176 pretekárov čaká do 29. júla celkovo 21 etáp a presne 3351 kilometrov, počas ktorých by Sagan podľa vlastných slov chcel napraviť chuť po minuloročnom kontroverznom vylúčení a okrem víťazstva v bodovacej súťaži si želá aj triumf v niektorej z etáp.

Peťo bude aj v tejto sezóne štartovať v dúhovom drese, čoho by sa však nemali zľaknúť homofóbovia. Nejde totiž o prekvapivý coming out, ale prestížne označenie pre držiteľa titulu majstra sveta.

Dnes začína Tour de France. Podarí sa Saganovi napraviť si chuť po minuloročnom kontroverznom vylúčení?
Zdroj: TASR

Dnešná prvá etapa Tour de France bude štartovať z Noirmoutier-en-l'Île a končiť v Fontenay-le-Comte začína o 12:40 a meria 201 km. Keďže má rovinatý profil, veľkým favoritom na víťazstvo je aj žilinský rodák, ktorému budeme držať palce. Živý prenos si môžeš pozrieť na RTVS.

Anketa:
Získa Peter Sagan zelený dres?
Áno
Nie
Áno
86 %
Nie
14 %
Domov
Zdieľať
Diskusia