Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2018, 15:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najlepších trailerov za posledných 10 dní. Hollywood nás nalákal na epické príbehy, pri ktorých sa budeme smiať, ale aj plakať

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Filmkult zasypala lavína nových trailerov. Ktoré z nich by ste určite mali vidieť?

Už od začiatku júna sme cítili, že po tichu musí prísť búrka. Veľa noviniek k nám neprúdilo, a tak sme vás zamestnávali s našimi autorskými článkami. Na tie však akosi v posledných dňoch nebol čas, pretože Hollywood sa rozhodol zasypať nás trailermi pre takmer všetky očakávané filmy nielen tohto roka.

V tomto článku sa sústredíme hlavne na trailery, takže niektoré teasery, aj keď kvalitne spracované, budú spomenuté až na konci. Ich čas na zažiarenie ešte len príde a radšej vám ukážeme trailery na blížiace sa filmy, ktoré by ste rozhodne nemali zmeškať. 

1. Ako si vycvičiť draka 3 – 1. marec 2019

Ak by ste sa na najlepší trailer minimálne tohto mesiaca spýtali Oskyho a mňa, odpoveď by sa skrývala v tomto odseku. Záverečný diel ságy o drakovi a jeho najlepšom priateľovi v nás vzbudzuje množstvo emócií.

Rovnako ako v jeho tvorcovi, režisérovi a scenáristovi Deanovi DeBloisovi, ktorý na trilógii pracuje sústavne už 10 rokov. Slová sú zbytočné, jednoducho si video nižšie pustite a tešte sa s nami na premiéru.


2. White Boy Rick – 14. september 2018

Detroit, 80. roky. Práve vrcholí vojna proti drogám a Richard Wershe (Matthew McConaughey) sa so svojím tínedžerským synom Rickym (Richie Merritt) stáva informátorom pre FBI. Ricky sa však neskôr vrhá na predaj drog a je odsúdený na doživotné väzenie. Trailer mal všetko, čo sme v ňom chceli vidieť.


3. Bad Times at El Royale – 4. október 2018

Scenárista Daredevila na Netflixe a režisér Chaty v horách po dlhom čase predstavuje svoj ďalší projekt. Je ním násilná "vyvražďovačka" v hoteli plnom tajomstiev a mysteriózna. Trailer ponúkol zaujímavé prestrihy na väčšinu postáv a spoznali sme aj skvelý herecký ansámbel. 


4. Halloween – 18. október 2018

Vo videu sme videli prakticky všetko podstatné. Kde bol Michael zavretý 40 rokov, ako sa mu podarilo utiecť z väzenia či ako dopadnú jeho prvé obete. Na druhej strane sme tu mali Laurie, ktorá sa celý ten čas pripravovala. Cítili sme tú správnu slasherovú atmosféru áčkového titulu, pach krvi a taktiež strach. Ideálny film na Halloween.


5. Serenity – 18. októbra 2018


No nie je tá Anne Hathaway nádherná? Ani sa Matthewovi McConaugheymu nečudujeme, že je kvôli nej ochotný vraždiť. Anne totiž za svojím ex manželom príde s netradičnou prosbou. Potrebuje sa zbaviť svojho nového manžela, ktorý ju týra. Viac vám napovie debutová ukážka.


6. Predátor – 13. september 2018

Shane Black, R-ko, skvelí herci, zmutovaní Predátori, násilie, humor a návrat legendárneho lovca. Čo viac ako divák starší ako 15 rokov potrebujete? Predátor zatiaľ z trailerov nepôsobí najistejšie, no my veríme, že si to Shane Black ustráži. Oproti prvej ukážke je tá druhá ale výrazne lepšia.


7. A Star is Born – 4. október

Lady Gaga v hereckom prevedení... no vôbec to nevyzerá tak, že by sa stratila. Ocenenia za jej výkon v AHS zrejme nebudú náhodné a pred nami sa črtá osobný, romanticko dramatický príbeh plný úžasnej a originálnej hudby.

Už len kvôli nej dávame traileru palec hore. Navyše ide o režijný debut obľúbenca Bradleyho Coopera. Držíme palce a zároveň sa nesmierne tešíme.


8. The Lego Movie 2: The Second Part 2 – 7. február 2019

V debutovom traileri sa opäť raz stretávame s postavou Emmeta, pre ktorého osud pripravil ďalšie zábavné dobrodružstvo. Nielen že musí prežiť v novom post-apokalyptickom svete, ale čaká ho aj výlet do vesmíru a záchrana priateľov. Samozrejme, všetko v spoločnosti akcie aj humoru.


9. Widows – 15. november 2018

Vynikajúce, bravúrne... bla bla, no proste si tam pridajte pár ďalších superlatív a vzniknú vám z toho naše dojmy nad technickou stránkou akčného thrilleru Widows. Snímku natočil Steve McQueen, zodpovedný za 12 Years a Slave z roku 2013. Odvtedy nenatočil nič nové, takže sme na jeho novinku o to zvedavejší.

Dej hovorí o Veronice (Viola Davis). Tá zistí, že jej mŕtvy manžel sa chystal spáchať lúpež, a tak sa rozhodne, že túto akciu vykoná zaňho. Ona a ostatné vdovy po mŕtvych zločincoch Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) a Belle (Cynthia Erivo) sú odhodlané vziať budúcnosť a zodpovednosť za svoje životy do svojich rúk.

Príbehová premisa neohúri, ale trailer je prísľubom obrovského napätia a skvelej filmárskej práce.


10. Bumblebee – 27. december 2018

Režisér Kuba a kúzelného meča či ďalších krásnych stop-motion animákov od Laiky, to je Travis Knight. Najnovšie si posvietil na necitlivé univerzum Michaela Baya a naservíroval nám lákavý prvý pohľad na prequel o Bumblebeem.

Robot sa zmenšil, aby sa priblížil svojej ľudskej priateľke. Na Zemi sú však takí, ktorí po ňom pôjdu so všetkými možnými zbraňami. Zatiaľ dávame palec hore.

Od začiatku júna toho však bolo oveľa viac. Za spomenutie určite stojí Ralf Rozbi-to 2, Siberia s Keanu Reevesom či Ben Kinsley ako nacistický pohlavár v Operation Finale. Zaujal nás aj Billionares Boys Club, a nielen preto, že ide o posledný film Kevina Spaceyho.

Potešil nás aj prvý pohľad na remake hororu Suspiria. Dieru do sveta síce neurobil, ale nový trailer nás určite presvedčil o tom, že s Mortal Engines treba rátať. 

Ako sme spomínali aj v úvode, videli sme aj množstvo teaserov. Neboli až také bohaté na zábery ako trailery a taktiež nám dej nepredstavili úplne. Určite by ste sa mali pozrieť na novú verziu klasického Disney príbehu o Dumbovi od Tima Burtona.

Predstavil sa aj horor Mníška (Nun), ktorý odhalí pôvod mníšky z The Conjuring 2 a v žiadnom prípade vám nesmie ujsť First Man od oscarového Damiena Chazelleho (Whiplash, La La Land). V ňom Ryan Gosling pocestuje na Mesiac ako Neil Armstrong.

V neposlednom rade tu máme odhalenie nového filmu Fedeho Alvareza (Don’t Breath) s názvom The Girl in the Spider's Web. Správne, ide o pokračovanie skvelých Mužov, ktorí nenávidia ženy od Finchera.

Kedže by tá anketa bola nezdravo dlhá, pýtame sa vás v texte. Ktorý trailer sa vám páčil najviac? Diskusia je vaša.

Domov
Zdieľať
Diskusia