Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2018, 11:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Apple od Samsungu vysúdil 539 miliónov dolárov za kopírovanie. Najnovší rozsudok možno ešte stále nie je finálny

TECH APPLE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Samsung sa dlhé roky súdil o výšku finančného odškodnenia.

Nekonečný súdny spor medzi spoločnosťami Apple a Samsung sa opäť posunul o krôčik dopredu. Žaloba sa po súdoch ťahá už viac ako sedem rokov. Apple v roku 2011 zažaloval Samsung za porušenie patentu a okopírovanie viacerých prvkov na smartfónoch, pričom kalifornská spoločnosť vyžadovala finančnú kompenzáciu vo výške 1 miliardy dolárov.

Súd sa v roku 2012 skončil v prospech Apple, ale po sérii odvolaní sa proces dostal až na Najvyšší súd Spojených štátov amerických. Po všetkých procesoch Samsung zaplatil Apple 399 miliónov dolárov, avšak najnovšie rozhodnutie federálneho súdu v San Jose spôsobilo nové vrásky na čelách predstaviteľov juhokórejskej spoločnosti. Za skopírovanie dizajnu telefónov iPhone ako zahnuté rohy, čierny displej s výbežkami či mriežkou ikon aplikácií prikázal sudca Samsungu zaplatiť celkovo až 539 miliónov dolárov.

Apple od Samsungu vysúdil 539 miliónov dolárov za kopírovanie. Najnovší rozsudok možno ešte stále nie je finálny
Zdroj: Janitors/Flickr

Ako sme už spomínali, Samsung v minulosti vyplatil 399 miliónov, takže posledný verdikt znamená, že spoločnosť musí zaplatiť už len rozdiel v podobe 140 miliónov. Je možné, že konečná výška kompenzácie predstavuje kompromisné riešenie medzi obomi spoločnosťami, keďže Apple pôvodne žiadalo až 1 miliardu, ktorú mu porota aj priznala, ale Samsung ju odmietol zaplatiť. Zatiaľ nie je jasné, či sa Samsung bude odvolávať, ale ak tak neurobí, jeden dlhý súdny proces sa zrejme skončí.

Domov
Zdieľať
Diskusia