Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2018, 12:07
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kendrick Lamar je prvým raperom planéty, ktorý dostal Pulitzerovu cenu. Prestížne ocenenie si vyslúžil za album DAMN.

HUDBA KENDRICK LAMAR
Uložiť Uložené

Jeden z najlepších hudobníkov planéty si za svoj posledný masterpiece vyslúžil ďalšiu vzácnu cenu.

Ešte v minulom roku vydal Kendrick Lamar svoj životný album s názvom DAMN., ktorý sa zaslúžene tešil veľkému úspechu. Snáď nikoho neprekvapilo, keď si zaň jeho autor prevzal cenu Grammy za najlepší rapový album a zvyknutí sme už aj na rekordy vo všetkých dostupných rebríčkoch. Aby toho nebolo málo, po dnešnej noci je geniálny hudobník držiteľom aj prestížnej Pulitzerovej ceny

Tú máme všetci zafixovanú ako najvzácnejšie žurnalistické ocenenie, avšak už od roku 1943 je odovzdávaná aj v hudobnej oblasti a práve Kendrick je prvým majiteľom z rapového žánru. Podmienkou pri tom je, aby sa ocenené dielo zaoberalo problematikou života v USA, čo v tomto prípade platí niekoľkonásobne. 

Hlavnú cenu získal americký denník The New York Times a časopis The New Yorker za odhalenie sexuálnej aféry filmového producenta Harveyho Weinsteina, ktorá mala na svedomí celosvetovú vlnu odporu proti sexuálnemu obťažovaniu žien.

Domov
Zdieľať
Diskusia