Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
23. marca 2018, 11:18
Čas čítania 0:00
Sona O.

Kam v Bratislave na čerstvé potraviny? Mesto otvára nové lokálne tržnice

GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V hlavnom meste už teraz existuje niekoľko tržníc s fresh ovocím či s farmárskymi výrobkami. Dopyt je však veľký, a tak sa mesto rozhodlo postaviť hneď tri nové tržnice.

dve nové trhoviská vyrastú na najväčšom bratislavskom sídlisku v Petržalke. Trch-Chutný trh vznikne neďaleko zastávky Jasovská v novej štvrti Petržalky. Okrem lokálnych výrobkov, čerstvého ovocia a zeleniny tu nájdeš aj gastro prevádzky s domácou a svetovou kuchyňou či kávičkársky kútik. Trch bude súčasťou nového nákupného centra Slnečnice Market. Na domovskej stráne projekt sľubuje otvorenie v novembri tohto roka.

Kam v Bratislave na čerstvé potraviny? Mesto otvára nové lokálne tržnice
Zdroj: Slnečnice Market

Ďalším trhoviskom, ktoré sa stane novou súčasťou sídliskového života, je Petržalská tržnica. Asi všetci domáci dobre poznajú prevádzku Terno na Bratskej ulici. Práve v nej prebieha rekonštrukcia, ktorej výsledkom bude nadstavba jedného poschodia a nové obchodné priestory. Petržalčania sa tak môžu tešiť nielen na fresh potraviny, ale aj na susedské burzy a príležitostné stánky. Ak všetko pôjde podľa plánu, tržnica by mala začať fungovať ešte tento rok.

Aj Stanica Nivy chystá vlastné gastro prevádzky a tržnicu s kvalitnými, lokálnymi potraviny. Sľubuje veľkú plochu a to až 3-tisíc štvorcových metrov. Bratislavčania, ktorí to majú k autobusovej stanici blízko, si však musia počkať až do roku 2020, kedy bude trhovisko otvorené. 

Kam v Bratislave na čerstvé potraviny? Mesto otvára nové lokálne tržnice
Zdroj: Stanica Nivy

Kam na kvalitné potraviny teraz? Aj v súčasnosti ponúka hlavné mesto viac ako len ošarpanú budovu Tržnice z čias komunizmu, kam ešte stále chodia nakupovať všetci doboví pamätníci. Určite ťa nesklame Fresh Market na Rožňavskej. Vďaka svojej rozlohe ponúka množstvo rôznych stánkov s jedlom z miestnej výroby, svetovej kuchyne a veľký food court na druhom poschodí, kde si prídu na svoje všetci od vegánov až po mäsožravcov

Kam v Bratislave na čerstvé potraviny? Mesto otvára nové lokálne tržnice
Zdroj: Fresh Market

Stará tržnica v centre na SNP síce nepredáva vždy, no sobotňajší TRH-PIAC-MARKT sa určite oplatí. Okrem toho tu každú chvíľu narazíš na kopec kultúrnych a gastro akcií. 

Otvorené trhovisko nenájdeš iba na Miletičovej ulici. Aj Žilinská ulica ponúka stánky plné dobrých, miestnych potravín. 

Domov
Zdieľať
Diskusia