Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2018, 17:53
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Všemožné fotografie, ktoré by Severná Kórea najradšej odstránila z povrchu zemského. Kim Čong-un nechce svetu ukazovať pravdu

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Nasledujúce zábery aj videá by vedeli severokórejskú vládu vytočiť do nepríčetnosti.

V dnešných časoch ťažko zaviesť kompletnú cenzúru, pretože žijeme v informačnej dobe, kde sa na internete šíri všetko rýchlosťou blesku. Aj keď sa vláda Severnej Kórey neustále snaží vypúšťať dezinformácie o tom, ako to v izolovanej ázijskej krajine vyzerá, návštevníci vedia rýchlo zistiť, kde je pravda. Severná Kórea nie je izolovaná úplne kompletne, a tak sa tam človek môže ísť s potrebnými povoleniami zájsť pozrieť.

Nanešťastie, pri exkurzii po KĽDR nemáš šancu sa len tak odpútať od svojej skupiny a opustiť dopredu schválenú trasu, aby si náhodou nezachytil čosi, čo sa do sveta nemá dostať. Technológie však pokročili, a preto množstvo fotografov odchádza zo Severnej Kórey s pamäťovými kartami plnými zakázaných fotografií. Keby mal Kim Čong-un šancu okamžite ich všetky zmazať, žiadna z nich by neexistovala, ale internet je spoľahlivý archív.

Portál BoredPanda preto vo svojom novom videu vytvoril kompiláciu najrôznejších zákazaných fotiek zo Severnej Kórey a skutočne sa je na čo pozerať. Veľkú časť z nich zaznamenal francúzsky fotograf Eric Lafforgue, ktorý KĽDR v minulosti navštívil hneď niekoľkokrát, ale miestna vláda mu postupne zakázala vstup do krajiny, lebo odmietol svoje zábery stiahnuť z internetu.

Domov
Zdieľať
Diskusia