Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2018, 16:39
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V akom veku minieme najviac peňazí? Priemerný človek v tomto roku života utratí takmer 70 000 €

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE VEK
Uložiť Uložené

Kúpa domu, svadba či deti nevyjdú lacno.

Aj keď sa ti možno zdá, že peniaze nemáš prakticky nikdy, nedávny prieskum zistil, že v jednom roku života je situácia ešte kritickejšia. Šeková spoločnosť ClearScore využila dáta a informácie od troch tisícov svojich klientov. A ako následne uviedol The New Zealand Herald31. rok života je v priemere ten najdrahší.

Najmä v tomto veku totiž ľudia začínajú investovať do svojho prvého vlastného bývania, plodia deti, uzatvárajú manželské zväzky a vyhadzujú nekresťanské sumy za medové týždne.

Podľa prieskumu je najčastejším veľkým výdavkom v tomto období života práve svadba a všetko, čo s tým súvisí. 41 % ľudí tvrdí, že platiť svadbu či medové týždne bolo v ich 31. roku života tým najväčším výdavkom. Štvrtina ľudí zasa hovorí o finančne náročných deťoch.

31-roční ľudia za rok minú približne 68 000 €. S priemernou slovenskou mzdou odhadovanou na 998 € to tak predstavuje takmer šesť ročných zárobkov. Veľké sumy však môžu vo finále mnohých ľudí zruinovať, všeobecne sa tak odporúča radšej si všetko poriadne našetriť pod rodičovskou strechou. Do veľkých investícií osobného charakteru by sa malo púšťať až vtedy, keď máme našetrenú aspoň väčšinu potrebných finančných zdrojov.

V akom veku minieme najviac peňazí? Priemerný človek v tomto roku života utratí takmer 70 000 €
Zdroj: pexels.com

Ani bývanie u maminy však nebýva vždy zadarmo. Až dve tretiny rodičov verí, že po dosiahnutí dospelosti alebo doštudovaní vysokej školy by si mali ich potomkovia ubytovanie aspoň trošku platiť, pričom sa priemerná suma pohybuje okolo 150 € na mesiac.

Domov
Zdieľať
Diskusia