Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2018, 14:26
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Vďaka firme ABT a šialenej porcii sily sa Jon Olsson vracia ku svojej beštiálnej srdcovke

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Ani sme sa nenazdali a máme tu ďalší zaujímavý Olssonov projekt.

Približne mesiac po tom, ako sa objavil Rolls-Royce Wraith slávneho lyžiara na predaj, nás Jon Olsson oboznamuje so svojím ďalším štvorkolesovým miláčikom. Asi nikoho už neprekvapí, že opäť ide o dôkladne upravený exemplár, tentokrát je však vo veci vozidlo, ku ktorému má známy Švéd podstatne bližší vzťah. Po dlhšej časovej odmlke sa mu totiž do rúk vracia Audi RS6 Avant, teda kúsok, vďaka ktorému ho spoznala možno väčšina fanúšikov a zároveň automobil, ku ktorému netajil svoje najväčšie sympatie.

Nikomu totiž určite neunikla správa o tom, ako neslávne skončila jeho predošlá RS6-ka. Sám Olsson povedal, že časom sa určite k vozidlu tohto typu vráti, keďže ako neraz prehlásil, najviac mu vyhovovalo v zmysle jeho preferencií. Teraz síce nie sme svedkami tak brutálnej úpravy, ako tomu bolo v minulosti, no pri jeho náture nemožno vylúčiť ďalšie vylepšovania v budúcnosti. Čo je teda vo veci? Opäť RS6-ka rovnakej generácie, v tomto prípade sa ale o úpravy postarala firma ABT Sportsline, teda dvorný koncernový úpravca. 

Odporúčané
Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd 27. septembra 2023, 10:00

Podstatou je samozrejme 4-litrová V8-čka s výkonom až 705 koní a 880 N.m, následne však došlo i k vyladeniu podvozka, bŕzd či výfukovej sústavy. Interiér je síce totožný, o exteriéri sa to však povedať zďaleka nedá. Už tradične nechýba agresívnejší bodykit a svojský polep - najnovším dielom jeho kreácií je dvojfarebné vyhotovenie, keďže polovica šialeného kombíka je v bielej farbe, zatiaľ čo druhá v čiernej fólii. Nechýba pochopiteľne viacero ozdobných prvkov či špeciálne kryty na diskoch, ktoré zamedzujú vstup a usádzanie snehu medzi lúčmi. Výsledok nesie názov Project Phoenix a my sa už nevieme dočkať, na aké zaujímavé videá plné akcie sa môžeme tešiť tentokrát.

Domov
Zdieľať
Diskusia