Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2018, 17:15
Čas čítania 0:00
Radka T.

Odišla z korporácie, aby cestovala po svete, žila v luxuse a dostávala za to 10-tisíc mesačne. Dnes je z nej úspešná influencerka

CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Falošné sny ju skoro pripravili o energiu, no nevzdala sa a dnes je úspešnou influencerkou.

Kým kedysi sa cestovanie po rôznych krajinách bralo za niečo, čo si nemôže každý dovoliť, v posledných rokoch sa situácia zmenila. Ľuďom sa naskytajú možnosti pri cestovaní čo najviac ušetriť alebo zaň dokonca dostať zaplatené. To je aj prípad Sorelle Amore, sympatickej mladej ženy, ktorá má prácu snov.

Aj Sorelle si najprv myslela, že cestovanie zadarmo je skôr fantazijnou predstavou. Lenže po tom, čo opustila prácu v korporácii, zistila, že existuje veľa možností, ako si zarobiť počas cestovania alebo práve zaň. Situácia sa napokon vyvinula tak, že jej za spoznávanie nových miest platili nemalé peniaze. Sorelle si pritom celý čas užívala luxus v tých najlepších ubytovacích zariadeniach, aké si možno počas cestovania predstaviť. Dnes je z nej významná influencerka, ktorá šéfuje už len sama sebe.

Pre Forbes prezradila, že odjakživa milovala fotografické zachytávanie ciest z iného, umeleckejšieho pohľadu. Snažila sa zaznamenať všetky dôležité okamihy, aby jej nevyfučali z pamäte. Napriek tejto vášni sa rozhodla v dospelosti staviť na istotu, teda štúdium. Vyštudovala marketing, pretože si myslela, že je to to, čo by mala robiť. Dva roky však strávila nasledovaním sna, ktorý vlastne ani nebol jej. 

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Trvalo, kým sa jej podarilo nájsť, teda zistiť, čo chce vlastne robiť. Dovtedy sa pokúšala dosiahnuť ďalší falošný sen - podnikať online s módou. Potom jej napadlo vybudovať si kariéru vďaka YouTube. Odišla na Island, kde natáčala cestovateľské videá, ktoré však boli podľa nej strašné. Čiastočne jej pomohlo stretnutie so známym youtuberom. Ukázal jej cestu, ako sa stať influcencerkou v oblasti cestovania. Deprimovaná Sorelle zmenila stravu, začala cvičiť a hlavne pracovať na svojom skutočnom sne - precestovať 12 krajín a dostať za to zaplatené. 

Sorelle sa nakoniec podarilo zabodovať, stala sa víťazkou súťaže o vraj najlepšiu prácu na svete. Porote sa páčilo, že pôsobila reálne. Porazila 17-tisíc uchádzačov, aby práve ona mohla tri mesiace cestovať po svete, navštíviť dvanásť luxusných zariadení v rôznych krajinách, robiť vlogy, fotografovať a písať o svojich skúsenostiach. Navštívila napríklad Maroko, Fidži, Kostariku aj „slovenské more“, teda Chorvátsko. Za to jej patrila odmena 10-tisíc dolárov mesačne a príspevok na cestovanie. Zo Sorelle sa vďaka tomu stala úspešná influencerka. 

Skúsenosti a rastúce sebavedomie jej totiž pomohli zistiť, ako pracovať so značkami, ako dostať za cestovanie zaplatené a zároveň ho dokumentovať tak, aby ľudia milovali obsah jej príspevkov viac a viac. Teraz sa tieto vedomosti snaží odovzdať aj ďalším ľuďom. Prišla na to, že chce, aby sa mala dobre nielen ona, ale i množstvo ľudí, ktorí chcú cestovať, no nevedia, ako správne na to, prípadne ako premeniť svoju vášeň na úspech. Sorelle sa o svoje cestovateľské tipy delí na YouTube a robí i virtuálne prehliadky. Jej cieľom je poskytovať hodnoverné a relevantné informácie. Okrem toho púta pozornosť aj atraktívnymi fotkami na sociálnych sieťach.

Podľa nej je dôležité konkretizovať svoje ciele, napríklad ako to bolo v jej prípade - zamerať sa na luxusné cestovanie v exotike, a stať sa odborníkom v konkrétnej oblasti. Ľudia by mali podľa nej popracovať aj na svojich špecifických silných stránkach, čo im pomôže odlíšiť sa od masy a dosiahnuť úspech.

Domov
Zdieľať
Diskusia