Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2018, 14:39
Čas čítania 0:00
Radka T.

Modelka s vitiligom prelomila tabu. V reklamnej kampani ukazuje, že každá žena môže byť krásna

MÓDA
Uložiť Uložené

Módny a kozmetický priemysel už nemusí byť ako večera pre vybraných hostí.

Biele fľaky na koži známe ako vitiligo dokážu ľuďom, ktorí trpia stratou pigmentácie, znížiť sebavedomie. Výrazné fľaky na tvári i tele má aj Amy Deanna, sympatická mladá žena a najnovšie aj hviezda kampane pre známu americkú kozmetickú značku.

„Prečo sa pokúšať začleniť, keď si môžete vybrať, ako vyniknúť?“ pýta sa rodáčka z amerického štátu Texas. Amy chváli aj to, že značka CoverGirl sa pomocou tejto kampane rozhodla vystúpiť, aby podporila ľudí, ktorí trpia vitiligom tiež. Šíriť povedomie o ňom je totiž pre modelku veľmi dôležité. Je jej však ľúto, že napriek existencii množstva ľudí s vitiligom necítia, že by ich niekto reprezentoval v reklamách. Vďaka Amy sa to konečne zmenilo.

Ona sama sa s už poruchou pigmentácie pokožky zmierila, no vitiligo neurčuje, kým naozaj je. „Na konci dňa som ako všetci ostatní, len mám škvrny. Je to súčasť mojej identity, no nedefinuje to, kto som. Často som sa snažila o dokonalosť. Nie je to však reálne. Nikto nie je perfektný po celý čas,“ vyjadrila sa Amy.

Z toho, že môže pózovať v kampani pre CoverGirl, je nadšená. V reklame si nanáša mejkap, no škvrny stále priznáva. Ľuďom zároveň odkazuje, že môžu byť všetkým, čím chcú. „Musíte tomu veriť,“ vyzvala Amy. Stala sa zároveň súčasťou širšej škály modelov, ktorých sa snaží CoverGirl do svojich kampaní zahrnúť. „Módny a kozmetický priemysel sa niekedy tvári ako súkromná večera, na ktorú sa pozývajú iba vybraní ľudia,“ vysvetlila Amy, ktorá je tak dôkazom toho, že krása môže mať rôznu podobu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia